Moderátorkou Plesu v opere bude legendárna Božidara Turzonovová

NETKY.SK • 11 December 2017, 21:38 • 2 min
Moderátorkou Plesu v opere bude legendárna Božidara Turzonovová

BRATISLAVA – Večerom 18. ročníka dobročinného Plesu v opere, ktorý si svojím programom uctí storočnicu vzniku Československa, bude hostí sprevádzať herečka prvej divadelnej scény SND Božidara Turzonovová. Významné osobnosti 13. januára svojou účasťou na Plese v opere podporia jeho dobročinný charakter s hlavným cieľom pomôcť deťom so zdravotným znevýhodnením na ich ceste za plnohodnotným vzdelaním.

slovakia

left justify in out

Legendárna Božidara Turzonovová sa preslávila množstvom nezabudnuteľných úloh a stvárnila desiatky veľkých divadelných, televíznych aj filmových postáv, a to nielen na slovenskom, ale aj českom filmovom plátne. Svoju životnú rolu si zahrala práve v československej dráme Jiřího Krejčíka Božská Ema, ktorá bola vysoko hodnotená ako divákmi, tak filmovými kritikmi. Božidara Turzonovová ako jedna z najvýraznejších predstaviteliek svojej generácie prevedie hostí Plesu v opere netradičným programom, ktorý bude pri príležitosti stého výročia založenia Československa patriť výhradne slovenským a českým umelcom.

 

„Úprimne, ponuku moderovať dobročinný Ples v opere som akceptovala veľmi rada, predovšetkým preto, že som vlastenecká k nášmu Slovenskému národnému divadlu. Práve pri príležitosti stého výročia vzniku Československa si môžeme pripomenúť významnú úlohu SND, ktoré práve vtedy vznikalo,“ povedala pre médiá Turzonovová.

 

Oceňovaná herečka je pre hostí zárukou vysokého kultúrneho zážitku. Nastávajúci Ples v opere bude však aj tento rok predovšetkým napĺňať svoj charitatívny rozmer. Ples v opere sa za posledných deväť rokov etabloval ako najvýznamnejšie dobročinné podujatie. Každoročne poukazuje na celospoločenské problémy, ktoré si zaslúžia pozornosť širokej verejnosti. Aj tentoraz na Slovensku otvára dôležitú tému – vzdelávanie detí so zdravotným znevýhodnením, ktorým je v mnohých prípadoch upieraná možnosť plnohodnotného štúdia a osobného rozvoja na bežných školách.

 

Hlavnou ambíciou Plesu v opere je v spolupráci s partnermi a odborníkmi vytvoriť program, ktorý významne prispeje k lepším a širším možnostiam vzdelávania detí so zdravotným znevýhodnením na Slovensku.

 

„V súčasnom systéme je málo podpory pre školy, učiteľov, asistentov učiteľov, ale chýba aj podpora a pomoc samotným deťom so zdravotným znevýhodnením a ich rodičom. Výsledkom spolupráce s Nadáciou pre deti Slovenska a s Koalíciou pre deti Slovensko, ale aj mnohými odborníkmi bude program, ktorý zásadným spôsobom prispeje k zlepšeniu tohto alarmujúceho stavu,“ dodáva riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona