Modelka s Downovým syndrómom sa stala hviezdou New York Fashion Week!

NETKY.SK • 14 Február 2015, 06:30 • 2 min
Modelka s Downovým syndrómom sa stala hviezdou New York Fashion Week!

NEW YORK - Americká herečka Jamie Brewerová sa toho roku zapísala do dejín prehliadok v rámci New York Fashion Week, keď sa stala prvou modelkou s Downovým syndrómom predvádzajúcou modely.

slovakia

left justify in out

Brewerová je známa z účinkovania v televíznom seriáli American Horror Story. Do prehliadky ju angažovala návrhárka Carrie Hammerová, pričom šlo o súčasť jej kampane "Role Models Not Runway Models" (Modely, nielen modelky), do ktorej pozýva úspešné ženy, aby poslúžili ako príklad iným. Jej modely tak už predvádzali výkonné riaditeľky veľkých firiem, aktivistky, či herečky. Na predvádzacie mólo Hammerová pozýva "každú ženu, ktorá sa vyšvihne na špičku....a Jamie je absolútna hviezda".
      

Brewerová mala počas prehliadky oblečené čierne šaty s krátkou zvonovou sukňou so záhybmi, pre ktoré ako inšpirácia poslúžila nielen móda 50. a 60. rokov, ale aj jej rola v seriáli American Horror Story.
      

Jamie Brewerová sa angažuje aj v kampani na vyradenie slova "retardovaný" zo zákonov amerického štátu Texas a snaží sa aj zvýšiť povedomie o potrebách postihnutých ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies