Modelka Chloe Goins podala žalobu na Billa Cosbyho

NETKY.SK • 7 Október 2015, 14:27 • 2 min
Modelka Chloe Goins podala žalobu na Billa Cosbyho

PHILADELPHIA - Modelka Chloe Goins podala žalobu na amerického herca Billa Cosbyho za údajné zneužitie. Toho sa mal 78-ročný predstaviteľ Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 - 1992) dopustiť v roku 2008 v rezidencii zakladateľa magazínu Playboy Hugha Hefnera, keď mala 18 rokov. Prípad v súčasnosti preveruje aj losangeleská prokuratúra.

slovakia

left justify in out

Goins vlani v decembri vyhlásila, že jej Cosby hodil do pitia sedatíva a následne ju zneužil. Prostredníctvom žaloby teraz od neho žiada odškodné 75-tisíc amerických dolárov (v prepočte približne 66,7 tisíc eur). Ide pritom o ďalšiu žalobu voči komikovi v súvislosti so sériou podobných obvinení od viac ako 50 žien. Cosbyho za údajné sexuálne obťažovanie zažalovala vlani v decembri aj istá Judy Huth. Incident sa podľa nej stal v roku 1974 v spomínanej kalifornskej rezidencii Hugha Hefnera, známej ako Playboy Mansion. Huth mala v tom čase 15 rokov. Prokuratúra Cosbyho v tomto prípade neobvinila, pretože prekročil premlčaciu lehotu pre zločin aj priestupok. Huth však naňho aj tak podala žalobu za sexuálne obťažovanie, pričom uviedla, že incident, na ktorý si spomenula pred zhruba troma rokmi, jej spôsobil úzkosť a značné životné problémy. Cosby síce požiadal o zamietnutie tejto žaloby, no súd mu nevyhovel, a preto bude musieť 9. októbra vypovedať pod prísahou.

 

Okrem toho Cosby čelí žalobám od ďalších štyroch žien. Tie podľa vlastných slov utrpeli urážku na cti. Cosby ich totiž prostredníctvom verejných vyhlásení označil za klamárky. Herec požiadal aj o zamietnutie týchto žalôb. Nedávno sa pritom na verejnosť dostali informácie, že sa Cosby v roku 2005 priznal k zadováženiu sedatív s úmyslom podať ich ženám, s ktorými si chcel užiť sex. Komikov právnik Patrick O'Connor následne uviedol, že sedatíva, ktoré jeho klient podal ženám, ľudia v 70. rokoch minulého storočia bežne používali na zvýšenie sexuálneho apetítu.

 

William Henry Cosby Jr. účinkoval okrem spomínaného sitkomu Show Billa Cosbyho aj v seriáli I Spy (1965 - 1968), v prvých dvoch sezónach projektu The Electric Company (1971 - 1977), v Cosbyho prípadoch (1994 - 1995), sitkome Cosby (1996 - 2000) či v snímke Otec je duch (1990). Venuje sa aj hudbe, na konte má albumy ako napríklad Silver Throat: Bill Cosby Sings (1967), At Last Bill Cosby Really Sings (1974) či Bill Cosby Presents The Cosnarati: State Of Emergency (2009).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies