Mocný muž Raiola pred životným transferom: Predáva Pogbu

NETKY.SK • 21 Júl 2016, 12:04 • 2 min
Mocný muž Raiola pred životným transferom: Predáva Pogbu

LONDÝN - Na prvý pohľad je na futbalovom agentovi Minovi Raiolovi len málo pôsobivého.

slovakia

left justify in out

"Brucho vyčnievajúce z krátkeho, zavalitého tela. Pripomína vyhadzovača z nočného klubu alebo vyslúžilého ragbistu. Ale zdanie môže klamať," píšu The Straits Times o mocnom mužovi vo futbalovom svete. Ovláda sedem jazykov a obchodným záležitostiam sa venuje od šestnástich rokov. Začínal v rodinnej reštaurácii. Z Talianska pár mesiacov po svojom narodení emigroval s rodičmi do Holandska.

Mino Raiola, do ktorého prominentného portfólia patria aj Mario Balotelli či Romelu Lukaku, teraz stojí pred najlukratívnejším obchodom vo svojom živote. A čo do výšky prestupovej čiastky aj v histórii futbalu. Dosiaľ mal prsty v dvoch letných transferoch do Manchestru United, odkedy sa nadvlády v klube ujal José Mourinho. Po Švédovi Zlatanovi Ibrahimovičovi a Arménovi Henrikovi Mchitarjanovi je podľa médií na spadnutie príchod Paula Pogbu. Odstupné za 23-ročného francúzskeho stredopoliara turínskeho Juventusu má vysoko prevyšovať sto miliónov eur. Pred štyrmi rokmi šiel z Old Traffordu prakticky zadarmo, odmietol podpísať novú zmluvu. Štyridsaťosemročnému agentovi by podľa niektorých zdrojov malo teraz "kvapnúť" dvadsať až tridsať percent prestupovej čiastky. Len za tieto tri prestupy jeho klientov k "červeným diablom" zinkasuje viac než 30 miliónov.

Vorkoholik, čo pre vás vždy spraví niečo navyše, tvrdia tí, ktorých Raiola zastupuje. Okrem tučného kontraktu vybaví školu pre vaše deti, pomôže s ubytovaním či odporučí miesto, kde sa dá dobre najesť. Mark van Bommel vyhlásil, že ak by sa mu v Miláne pokazilo auto, hneď by volal Raiolovi. "Do niekoľkých minút by som mal pri sebe mechanika," povedal o ňom tento bývalý holandský záložník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies