Mobilný operátor Orange plánuje ponúkať bankové služby

NETKY.SK • 2 Máj 2017, 09:20 • 2 min
Mobilný operátor Orange plánuje ponúkať bankové služby

BRATISLAVA – Poskytovateľ mobilných služieb Orange chce rozšíriť svoje podnikateľské spektrum o bankový sektor.

slovakia

left justify in out

Ako prvým, ktorým ponúkne a otestujú bankové služby majú byť Francúzi. Orange Bank by neskôr mala prísť aj na Slovensko.

 

Obľúbený operátor na Slovensku doposiaľ poskytoval iba mobilné služby, služby televízie a internetu plánuje ponúkať aj bankové služby. V polovici mája otvorí pobočiky bánk vo Francúzsku pre svojich zamestnancov, v júli chce tieto služby sprístupniť aj verejnosti.

 

Plánuje nalákať okolo dvoch miliónov užívateľov prvotnou testovacou vlnou. Ak sa projekt ujme, spoločnosť nevylučuje expandovať s týmto finančným produktom aj na Slovensko. „Finančné služby sú jednou z oblastí, ktorých analýzou sa skupina Orange zaoberá a je to jedna z možných inovácií aj na Slovensku,“ hovorí Alexandra Piskunová z oddelenia komunikácie Orange Slovensko.

 

Zatiaľ nie sú známe žiadne iné detaily. Orange Bank chce zaujať pohodlným konceptom, podobným ZUNO banke, kedy si všetko vrátane založenia účtu vybavíte z pohodlia domova. Pri založení si nového účtu vyplníte formulár v aplikácii od všadiaľ a následne ho iba ofotený prepošlete vašim mobilom do banky.

 

Okrem bežného účtu vedeného v Orange Bank plánuje poskytovať štandardné služby ako debetné karty, sporiace účty, ľahké zablokovanie i odblokovanie platobnej karty prostredníctvom aplikácie vo vašom smartphone. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies