Mobilný internet aktívne využíva 68 % obyvateľov Slovenska

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 12:06 • 2 min
Mobilný internet aktívne využíva 68 % obyvateľov Slovenska

BRATISLAVA - V roku 2015 sa v Slovenskej republike k mobilnému širokopásmovému internetu prostredníctvom svojho mobilného telefónu alebo iného prístupového zariadenia aktívne pripojilo 3,69 milióna užívateľov, čo sú takmer dve tretiny obyvateľov Slovenskej republiky.

slovakia

left justify in out

Počet aktívnych užívateľov mobilného širokopásmového internetu narástol o 250 tisíc. Vyplýva to z údajov, ktoré mobilní operátori O2 Slovakia, Orange Slovensko, Slovak Telekom a SWAN poskytli Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ).

 

Zo spomínaného počtu užívateľov malo podľa hovorcu RÚ Romana Vavra dátový balíček takmer 1,96 milióna užívateľov a 526 tisíc sa k mobilnému širokopásmovému internetu pripájalo inými prístupovými zariadeniami, ako mobilným telefónom. Ostatní započítaní užívatelia platili len na základe preukázanej spotreby dát.

 

"Pri zbere dát bola použitá aktuálne platná metodika Európskej komisie. Mobilný širokopásmový prístup na internet zahŕňa technológie tretej generácie (3G) a technológie vyššej rýchlosti (HSPA alebo LTE), technológie GSM/GPRS sa nezapočítavajú. Reportované sú len maloobchodné prístupy. Do počtu užívateľov sú zahrnutí len aktívni užívatelia," priblížil Vavro. Užívatelia s obmedzeným prístupom na internet alebo len s e-mailovými službami neboli zahrnutí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies