Mobilné služby v zahraničí budú od júla lacnejšie

NETKY.SK • 31 Máj 2013, 16:39 • 2 min
Mobilné služby v zahraničí budú od júla lacnejšie

BRATISLAVA - Volania, textové správy i dátové služby budú od 1. júla pri roamingových službách lacnejšie. Nové európske pravidlá znížia maximálnu cenu, ktorú si môžu mobilní operátori účtovať. Napríklad cena za jeden prenesený megabajt v rámci roamingu v Európskej únii klesne o 25 centov.

slovakia

left justify in out

"Pokles maximálnych cien pri roamingových službách je dobrou správou nielen pre dovolenkárov, ale aj pre ľudí, ktorí často cestujú za prácou mimo Slovenska," povedal minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Ján Počiatek.

Maximálne ceny roamingových hovorov v zahraničí klesnú od júla o 5 centov za minútu, za každú SMS správu ušetria používatelia jeden cent. Nové pravidlá stanovujú len maximálne ceny, pričom operátori môžu ponúknuť svojim zákazníkom aj výhodnejšie ceny služieb. Júlové zlacnenie je ďalším krokom v postupnom zlacňovaní roamingových hovorov. "Zníženie cien sa týka všetkých krajín únie, medzi ktoré bude od júla patriť aj Chorvátsko," pripomenul Počiatek. Ďalšia vlna zlacňovania príde o rok, kedy ceny klesnú ešte výraznejšie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies