Mobilné dopravné ihrisko zavíta do Tatier po šiesty raz

NETKY.SK • 17 Máj 2012, 11:26 • 2 min
 Mobilné dopravné ihrisko zavíta do Tatier po šiesty raz

Mobilné dopravné ihrisko zavíta do Tatier po šiesty raz - Doprava Po šiesty raz si v tatranskom regióne budú môcť žiaci prvého stupňa šiestich základných škôl vyskúšať teóriu dopravnej výchovy v praxi a pod odborným dohľadom. Dnes na kolobežkách na mobiln

slovakia

left justify in out

img

Po šiesty raz si v tatranskom regióne budú môcť žiaci prvého stupňa šiestich základných škôl vyskúšať teóriu dopravnej výchovy v praxi a pod odborným dohľadom. Dnes na kolobežkách na mobilnom dopravnom ihrisku preukážu znalosti z pravidiel cestnej premávky. 
      Počas šesťdňovej akcie pod dohľadom členov Mestskej polície (MsP) Vysoké Tatry si na dopravnom ihrisku otestuje dopravnú spôsobilosť takmer 500 chlapcov a dievčat. 
      "Každoročne medzi deťmi hosťujeme s mobilným dopravným ihriskom, aby na ňom v modelových situáciách preukázali znalostnú úroveň i flexibilnosť v rozhodovaní na ceste," poukázal na potrebu vzdelávania malých účastníkov cestnej premávky zástupca náčelníka MsP Jozef Štefaňák, ktorý je dlhoročným tvorcom projektov prevencie z dielne "mestskáčov". Podľa neho je to dobrý spôsob ako prispieť k bezpečnejšiemu pohybu detí na cestách. Z minuloročnej štatistiky dopravnej nehodovosti vyplýva, že z celkového počtu 546 nehôd zapríčinených chodcami sa deti do 15 rokov podieľali na 156 prípadoch. Cyklisti prispeli k 416 kolíziám, z ktorých v 54 prípadoch nedali prednosť v jazde a takmer 5 percent z týchto nehôd išlo na vrub nesprávnemu odbočovaniu.
      "Vzrastá obľúbenosť cyklochodníkov a tým aj pohybu na čerstvom vzduchu, k čomu chceme svojou troškou prispieť aj my. Prevencia je aktuálna stále. Našou snahou je, aj takouto formou každoročne prispieť k čoraz lepšej bezpečnosti účastníkov cestnej premávky, a to už od útleho veku," zdôraznil Štefaňák. Neoddeliteľnou súčasťou dopravnej výchovy bude aj výučba a ukážky prvej pomoci pri nehodách ktoré predvedú záchranári Horskej služby Vysoké Tatry.
      "Vďaka výbornej spolupráci so Sekciou bezpečnosti cestnej premávky Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR, Slovenským autoturist clubom a spoločnosťou Michelin sa deti budú môcť nielen 'podkuť' pravidlami cestnej premávky, ale v záujme vlastnej bezpečnosti získa každé ako darček ochrannú prilbu a tiež prospekty s dopravnou tematikou," dodal Štefaňák.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies