Mobilné bankovníctvo sa teší čoraz väčšej obľube; v budúcnosti bude dominovať

NETKY.SK • 4 December 2017, 13:32 • 2 min
Mobilné bankovníctvo sa teší čoraz väčšej obľube; v budúcnosti bude dominovať

BRATISLAVA - Mobilné bankovníctvo dnes využíva viac ako polovica klientov slovenských bánk a jeho rast rýchlo pokračuje.

slovakia

left justify in out

Každý tretí respondent nedávno uskutočnenej ankety medzi bankovými klientmi je presvedčený, že mobilné bankovníctvo v budúcnosti nahradí internetové bankovníctvo. Už do 3 rokov pritom možno očakávať viac interakcií s bankou prostredníctvom mobilnej aplikácie než cez internetové bankovníctvo a pobočky dovedna.

 

V horizonte 3 až 5 rokov počíta mBank s tým, že až štvrtinu nehypotekárnych úverových produktov (predovšetkým spotrebiteľských úverov) si klienti vybavia cez mobilnú aplikáciu.

 

Podiel používateľov mobilného bankovníctva vzrástol za uplynulé 3 roky naprieč všetkými segmentmi. Častejšie ho však využívajú mladí ľudia a osoby s príjmom domácnosti nad 800 eur mesačne. Používatelia mobilných bankových riešení štandardne bývajú vo väčších mestách.

 

Klienti v mobilných aplikáciách najčastejšie kontrolujú zostatok na účte (94 %), zadávajú jednorazové platby (61 %) a kontrolujú históriu platieb (51 %). Čoraz viac sa tiež využívajú funkcie na vyhľadávanie bankomatu mobilom i na zadanie platobného príkazu na telefónne číslo.

 

„Naša vízia do budúcnosti je jasná: Ľudia budú čoraz viac spravovať svoje financie z mobilu," povedal Robert Chrištof, generálny riaditeľ mBank pre Slovenskú republiku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies