MO SR: Pripravilo pre žiakov stredných škôl podujatia s vojenskou tematikou

NETKY.SK • 23 Marec 2018, 16:38 • 2 min
MO SR: Pripravilo pre žiakov stredných škôl podujatia s vojenskou tematikou

BRATISLAVA - V Bratislavskom kraji si v piatok žiaci deviatich stredných škôl zmerali sily v prvom zo série branných súbojov. V rôznych disciplínach si pod vedením profesionálnych vojakov overili svoje vedomosti a fyzické schopnosti.

slovakia

left justify in out

Svojou účasťou ich podporil aj minister obrany SR Peter Gajdoš (SNS). "Aj toto je jedna z foriem, akou chceme u žiakov vzbudiť záujem o obranu vlasti. Atraktívnou formou si môžu preveriť svoje fyzické schopnosti, bližšie sa zoznámiť s prácou profesionálnych vojakov, ale takisto si overiť svoje vedomosti z prvej pomoci, topografie či z oblasti radiačnej, chemickej a biologickej ochrany," uviedol šéf rezortu obrany.

 

Okrem toho si žiaci tretích a štvrtých ročníkov v priestoroch Gymnázia Malacky vyskúšali streľbu z airsoftových zbraní a otestovali svoje vedomosti v teste z histórie a vojenských dejín Slovenska. Ďalší stredoškoláci budú mať v rámci série podujatí možnosť diskutovať s profesionálnymi vojakmi Ozbrojených síl SR a vidieť ich prácu v praxi.

 

Okrem toho sa žiaci na podujatiach môžu prihlásiť na dobrovoľnú vojenskú prípravu. Rezort obrany sa týmto spôsobom snaží zvýšiť medzi mladými ľuďmi záujem o obranu vlasti a brannú prípravu tak, aby zamedzil možnosti zvyšovania vplyvu rôznych nelegálnych, polovojenských či extrémistických skupín.

 

Ďalšie branné súboje študentov sa uskutočnia v priebehu marca a apríla aj v Trnave, Trenčíne, Nových Zámkoch, Banskej Bystrici, Žiline, Košiciach a Humennom. Víťazné družstvá z jednotlivých krajov získajú možnosť absolvovať 48-hodinový vojenský výcvik Kemp, ktorý sa uskutoční v júni v Centre výcviku Lešť. Informovala hovorkyňa rezortu Danka Capáková.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies