Glváč by zrušenie tankov považoval za hazard s bezpečnosťou štátu

NETKY.SK • 19 Október 2014, 14:44 • 2 min
Glváč by zrušenie tankov považoval za hazard s bezpečnosťou štátu

BRATISLAVA - Kým predchádzajúce vedenie Ministerstva obrany (MO) SR chcelo tanky najskôr odstaviť a neskôr zrušiť úplne, súčasné vedenie zastáva iný názor. TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva Martina Balleková.

slovakia

left justify in out

"Ak nemáte náhradu za jedinú palebnú silu, ktorú máte vo výzbroji, jej zrušenie je hazardom s bezpečnosťou štátu. To, čo sa dnes deje na Ukrajine, je toho jasným dôkazom. Bezpečnostná situácia vo svete sa neustále mení a neviem si predstaviť, že by sa ma občan spýtal, či je obrana nášho územia zabezpečená a ja musím povedať, že nie, lebo vlastne ani nemáme spôsobilosť palebnej sily. A na toto naši predchodcovia vôbec nemysleli," upozornil minister obrany Martin Glváč.
      

Ako ďalej zdôraznil, rušenie spôsobilostí je to najjednoduchšie riešenie, ako sa vyrovnať so zlou finančnou situáciou v rezorte. Ministerstvo však touto cestou nechce ísť. Podľa Glváča akúkoľvek už raz zrušenú spôsobilosť by bolo v budúcnosti oveľa ťažšie nahradiť.
      

Slovenské tanky sa dostali opäť do terénu vďaka medzinárodnému vojenskému cvičeniu Ground Pepper 2014. To sa aktuálne koná vo vojenských výcvikových priestoroch Lešť a Kamenica nad Cirochou. Potrvá do 22. októbra.
      

"Takáto previerka pôsobenia ozbrojených síl v modernom, vysoko intenzívnom konflikte ukazuje potrebu zachovania tankovej spôsobilosti. Palebná sila tankov je v súčasnosti nenahraditeľná," podčiarkol náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Milan Maxim.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona