Množstvo celebrít sa podpísalo pod otvorený list za rovnosť pohlaví

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 19:00 • 2 min
Množstvo celebrít sa podpísalo pod otvorený list za rovnosť pohlaví

NEW YORK - Meryl Streepová, Charlize Theronová či Oprah Winfreyová figurujú medzi signatármi otvoreného listu lídrom planéty, v ktorom autori vyzývajú na rovnosť pohlaví.

slovakia

left justify in out

V písomnosti, ktorú zverejnili počas uplynulého víkendu, sa konštatuje, že 62 miliónov dievčat na planéte nemá právo na vzdelanie, 500 miliónov žien nevie čítať a v 155 štátoch sveta jestvujú zákony diskriminujúce príslušníčky nežného pohlavia.

 

Podľa listu, ktorý sa zrodil iba krátko pred utorkovým Medzinárodným dňom žien, nemajú ženy nikde vo svete rovnaké šance ako muži a preto je boj za rovnosť pohlaví bojom globálnym.

 

Medzi signatármi dokumentu, za ktorým stojí ONE Campaign, subjekt bojujúci proti chudobe a chorobám, pri ktorého zrode stál aj líder írskej kultovej hudobnej skupiny U2 Bono, sú okrem iných aj Robert Redford, Colin Farrell, Muhammad Ali, Elton John či Patricia Arquetteová, Ashley Juddová alebo Tina Feyová.

 

Vlani podpísali herečka Meryl Streepová a speváčky Lady Gaga a Beyoncé otvorený list, v zmysle ktorého je posilnenie postavenia žien kľúčom k prekonaniu nerovnosti a chudoby vo svete.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies