Mnohé firmy na Slovensku nepovažujú za štandard bezplatný pitný režim

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 11:33 • 2 min
Mnohé firmy na Slovensku nepovažujú za štandard bezplatný pitný režim

BRATISLAVA - Slovenské firmy sa počas letných mesiacov v rámci pitného režimu stále spoliehajú hlavne na vodu z vodovodu. Vyplýva to z porovnania údajov spoločnosti Doplhin z jednotlivých európskych krajín.

slovakia

left justify in out

Mnohí slovenskí zamestnávatelia nepovažujú za štandard bezplatné poskytnutie viacerých druhov nápojov v rámci pitného režimu, ako je to v iných štátoch. Ako spoločnosť uviedla, v Nemecku je napríklad už istým kultúrnym štandardom, že zamestnanci majú k dispozícii zdarma akékoľvek množstvo perlivých či neperlivých nápojov v malých baleniach. Vo Francúzsku či Taliansku je zas takmer v každej firme k dispozícii minimálne chladnejšia či teplejšia voda z dávkovača. V Holandsku je takisto nemysliteľné, aby zamestnanci nemali vo firmách k dispozícii aj zdarma kávu.
      

"Vo firmách na Slovensku však napríklad stále nie je bežným štandardom ponúkať zamestnancom zdarma minimálne chladenú či teplú vodu z dávkovača. Na druhej strane, isté snahy o zmenu a uvedomenie si, že ide aj o benefity pre zamestnancov, tu badať," uviedol v správe pre médiá generálny riaditeľ spoločnosti Dolphin Slovensko Ab Olde-Scheper.
      

Dostatočný prísun vody je pritom v rámci pitného režimu pre ľudský organizmus nevyhnutný. Voda totiž predstavuje až tri štvrtiny hmotnosti človeka. V rozmenenom na drobné, predstavuje 75 % nášho mozgu, 92 % krvi, 75 % svalov a napríklad 22 % kostí. Práve voda umožňuje človeku lepšie sa koncentrovať, zvyšovať výkony v práci a zvládať náročné úlohy. Dospelý človek by mal vypiť denne v priemere 2,5 až 3,7 litra tekutín. "Minimálne teda osem pohárov vody denne. Kým prvý by mal človek vypiť ešte ráno, už druhý a tretí po začatí práce, štvrtý a piaty pred a počas obeda, ďalšie dva počas prestávok v práci a posledný pred spánkom," dodáva Ab Olde-Scheper.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies