Mníšku zlákal hazard, ukradla 128 000 dolárov

NETKY.SK • 6 November 2012, 07:48 • 2 min
Mníšku zlákal hazard, ukradla 128 000 dolárov

Mníšku zlákal hazard, ukradla 128 000 dolárov - Krimi Rádová sestra Edith Wyssová uviedla, že Rappová súhlasila s liečbou závislosti od hazardu a aj ju podstúpila. Americká mníška závislá od hazardných hier čelí závažným obvineniam z krádeže, keď z dvoch

slovakia

left justify in out

img

Rádová sestra Edith Wyssová uviedla, že Rappová súhlasila s liečbou závislosti od hazardu a aj ju podstúpila.

 Americká mníška závislá od hazardných hier čelí závažným obvineniam z krádeže, keď z dvoch kostolov v západnej časti štátu New York, v ktorých pracovala, bolo odcudzených 128.000 dolárov (100.000 eur). Informovali o tom dnes úrady.

Okresný prokurátor Joseph Cardone uviedol pre denník The Buffalo News, že rádová sestra Mary Anne Rappová sa má postaviť pred súd v meste Kendall v štáte New York, kde si vypočuje znenie obvinení.

Denník informoval, že peniaze boli ukradnuté z katolíckych kostolov v dvoch vidieckych farnostiach medzi mestami Buffalo a Rochester.

Advokát mníšky James Harrington povedal pre denník The Buffalo News, že jeho klienta na súde vyhlási, že sa necíti vinná zo spáchania trestného činu krádeže.

Právny zástupca rímskokatolíckej diecézy v Buffale informoval, že rádovú sestru Mary Anne poslali pred vyše rokom na dovolenku z administratívnych dôvodov, keď kontrola vykonaná diecézou odhalila nezrovnalosti vo financiách.

Rappová patrí k sestrám rádu svätého Františka, ktorý sídli v meste Lewiston severne od Buffala.

Rádová sestra Edith Wyssová uviedla, že Rappová súhlasila s liečbou závislosti od hazardu a aj ju podstúpila.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies