Mníška súťaží v televízii, aby pomohla kongregácii s dlhmi

NETKY.SK • 2 Október 2015, 14:30 • 2 min
Mníška súťaží v televízii, aby pomohla kongregácii s dlhmi

MEXICO CITY - Mníška Florinda Ruiz Carapia sa v Mexiku stala hviezdou kuchárskej televíznej súťaže MasterChef. Šesťdesiatosemročná sestra, ktorá prijala meno Hermana Flor, je v súčasnosti jednou z piatich finalistov programu. V prípade víťazstva si odnesie milión mexických pesos (v prepočte približne 53-tisíc eur), ktoré chce použiť na zníženie dlhu kongregácie. Ten vznikol pri budovaní a rozširovaní škôl.

slovakia

left justify in out

Hermana Flor začínala v súťaži s ďalšími 299 súťažiacimi. Do finále ju podľa porotcov dostali jej čili omáčky. S postupom do ďalších kôl, narastala aj jej popularita. Producent programu Alejandro Esquivel pritom priznal, že sa obáva dôsledkov, ak Hermana Flor nezvíťazí. O tom rozhodne o tri týždne porota zložená zo šéfkuchárov.

 

Sestra pracuje v seminári, kde denne varí tri jedlá pre 150 ľudí. Ako uviedla, v súťaži ju doteraz zaskočilo, keď jej nariadili uvariť homára. „Je veľa veci, ktoré neviem použiť. Také morské špeciality som nikdy nevarila. Na také jedlo nemáme peniaze,“ priznala. Namiesto toho v jej kuchyni prevládajú čili papričky, paradajky a cibuľa. „S tým vám viem urobiť chutné jedlo,“ povedala.

 

Narastajúcu popularitu si Hermana Flor nepripúšťa. „Nehovorte mi, že som slávna. Nie som slávna, kým tie peniaze nebudem mať v ruke. Chcem vyhrať, pretože chcem pomáhať ostatným,“ vyjadrila sa. „Máme dlhy, máme misie, kde poskytujeme pomoc a s tou súťažou a miliónom pesos, ktoré ponúkajú, budem môcť pomáhať,“ dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona