Mníchovi sa stalo osudným meditovanie v tigrej rezervácii

NETKY.SK • 13 December 2018, 11:25 • 2 min
Mníchovi sa stalo osudným meditovanie v tigrej rezervácii

NAÍ DILLÍ - Leopard zabil budhistického mnícha, ktorý meditoval v národnom parku na západe Indie. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s tým, že v zmienenom lese ide už o druhý smrteľný útok leoparda za ostatné dni.

slovakia

left justify in out

Tridsaťpäťročný mních meditoval pod stromom v lese v tigrej rezervácii Tadoba Andhari. Mnísi z neďalekého budhistického chrámu, ktorí za ním chodili s jedlom a vodou, našli však v utorok jeho bezvládne telo.  Šelmu sa pokúšajú odchytiť príslušné úrady.

 

img

 

Po minulotýždňovom útoku leoparda v rovnakom lese prišiel o život aj dedinčan, ktorý sa vybral navštíviť starobylý hinduistický chrám. Úrady oblasť po tomto útoku uzavreli a dedinčanom povolili navštevovať zmienenú svätyňu len v stanovených hodinách.nAj po najnovšom útoku vystríhali miestnych obyvateľov pred vychádzkami do lesa a budhistických mníchov požiadali, aby oblasť opustili. 

 

"Odvážiť sa do lesa je nebezpečné a zvieratá sa nestarajú, o koho ide. Keď sa ľudia votrú do lesa, musíme viniť len sami seba, nemôžeme viniť zvieratá," povedal na záver správca rezervácie.

 

Rozsiahle odlesňovanie a ďalšie ľudské zásahy spôsobujú, že k podobným útokom dochádza v ostatných rokoch častejšie na celom území Indie. V tigrej rezervácii Tadoba Andhari žije asi 88 tigrov a mnoho ďalších zvierat vrátane leopardov, medveďov či hyen.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies