Mníchov varuje slovenských turistov, pre terorizmus sprísnili bezpečnostné opatrenia

NETKY.SK • 26 August 2016, 14:13 • 2 min
Mníchov varuje slovenských turistov, pre terorizmus sprísnili bezpečnostné opatrenia

MNÍCHOV – Generálny konzulát SR v Mníchove varuje Slovákov, ktorí v čase konania mníchovského Oktoberfestu (17.9.-3.10.) navštívia hlavné mesto Bavorska.

slovakia

left justify in out

V súvislosti s ostatnými teroristickými útokmi v Bavorsku mesto pristúpilo k zvýšeným bezpečnostným opatreniam. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR o tom informuje na svojej internetovej stránke.

 

"Pri 13 vstupoch v priestoroch Oktoberfestu - Theresienwiese budú zavedené náhodné kontroly osôb a do objektu bude zakázaný vstup osôb s ruksakmi a ťažkými taškami. Povolené budú iba malé tašky s objemom do troch litrov," uvádza.

 

Konzulát v Mníchove odporúča Slovákom, aby venovali zvýšenú pozornosť svojim cestovným pasom, občianskym preukazom, vodičským preukazom a peňaženkám. "Odporúčame občanom, aby si vyhotovili kópie dokladov totožnosti a uložili ich na bezpečné miesto. Kópia dokladu v prípade straty umožní konzulátu rýchlejšiu komunikáciu s príslušnými policajnými orgánmi SR a Nemecka," informuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona