Mníchov sa spamätáva z novej dimenzie násilia

NETKY.SK • 15 Apríl 2013, 10:44 • 2 min
Mníchov sa spamätáva z novej dimenzie násilia

MNÍCHOV - Fanúšikom už istého nemeckého futbalového majstra Bayernu Mníchov zjavne chýba vzrušenie z boja o titul, v sobotu si to kompenzovali bitkou pred bavorským ligovým derby s Norimbergom.

slovakia

left justify in out

Podľa správ médií sa všetko začalo už pri ceste do Allianz areny, keď asi 120 priaznivcov Bayernu napadlo 400-člennú skupinu priaznivcov hostí. Tí si potom začali vybavovať účty s políciou, hádzali po nej kamene a fľaše. Zranilo sa pri tom 16 policajtov. Poriadkové sily zadržali a vypočuli 61 osôb, 31 z tábora domácich, 30 Norimberčanov. Pri osobných prehliadkach skonfiškovali zbrane vrátane boxerov.

"Sme šokovaní a sklamaní z toho, čo sa dialo pred zápasom s Norimbergom. Pre správanie týchto ultras niet žiadneho ospravedlnenia. Najviac nás rozladilo, že sa také niečo môže stať v čase, keď oslavujeme veľký úspech," reagoval prezident Bayernu Karl-Heinz Rummenigge. 

Mníchovčania si už minulý týždeň v rekordnom predstihu zabezpečili zisk ligového primátu a ako prvé nemecké mužstvo môžu mať treble - ak vyhrajú Nemecký pohár a Ligu majstrov. V oboch pohárových súťažiach sú v semifinále. 

"Boli sme svedkami novej dimenzie násilia proti polícii. Takáto brutalita sa nevyskytla už niekoľko rokov. Chceme sa poďakovať fanúšikom, ktorí prišli na štadión v pokoji sledovať futbal," povedal zástupca mníchovského policajného šéfa Robert Kopp. 

Bayern vyhral jednoznačne 4:0.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona