Možný teroristický útok v Mníchove plánovali militanti z IS

NETKY.SK • 1 Január 2016, 09:59 • 2 min
Možný teroristický útok v Mníchove plánovali militanti z IS

MNÍCHOV - Možný teroristický útok v Mníchove plánovali počas silvestrovskej noci príslušníci militantnej skupiny Dáiš (tzv. Islamský štát). Uviedol to dnes na tlačovej konferencii bavorský minister vnútra Joachim Herrmann, ktorého slová citovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Tamojšia polícia len niekoľko hodín pred záverom roka 2015 na sociálnej sieti Twitter varovala mníchovskú verejnosť pred "vážnou, bezprostrednou hrozbou" samovražedného bombového útoku, ktorý chceli spáchať stúpenci Dáišu. Polícia zároveň vyzvala občanov, aby sa vyhýbali davom.


V rámci bezpečnostných opatrení došlo aj k evakuácii hlavnej železničnej stanice a železničnej stanice v miestnej časti Pasing. Mníchovský policajný šéf Hubertus Andrä spresnil, že nemecké úrady dostali avízo od zahraničných tajných služieb, pričom atentátnikov malo byť päť až sedem.


K zatknutiu podozrivých osôb zatiaľ nedošlo. Agentúra DPA hlási veľké meškanie verejnej dopravy v dôsledku zastavenia prevádzky na oboch uvedených železničných staniciach. Napriek policajným upozorneniam vyšli do ulíc Mníchova tisícky ľudí, aby oslavami privítali nový rok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies