Mních zažaloval svoj kláštor: Za utrpenie, ktoré mu spôsobili, žiada odškodné vo výške takmer 66-tisíc eur!

NETKY.SK • 18 Máj 2018, 13:00 • 2 min
Mních zažaloval svoj kláštor: Za utrpenie, ktoré mu spôsobili, žiada odškodné vo výške takmer 66-tisíc eur!

Istý japonský mních mal všetkého už tak akurát dosť a rozhodol sa podať žalobu na kláštor, v ktorom pôsobil.

slovakia

left justify in out

Mních pôsobil v budhistickom chráme na hore Kója v Japonsku od roku 2008. O sedem rokov neskôr sa však u neho objavili depresie. Na jednom z najposvätnejších miest sveta muž pracoval nepretržite často aj dva mesiace, na základe čoho začal mať zdravotné problémy. Rozhodol sa preto, že s tým skoncuje a najal si právnika.


Mnísi nemajú pevne určenú pracovnú dobu. Najmä vtedy, keď sú noví a sú súčasťou náboženskej prípravy, majú obvykle viac práce ako starší mnísi v chráme. Často preto musia vydržať mnohé útrapy. V tomto prípade to ale presahovalo všetky medze a právnik metódy označil za zastarané.

 

Mních pracoval s turistami, ktorí do chrámu prichádzali. Obvykle to bolo aj 17 hodín denne, musel im byť k dispozícii prakticky nonstop. Takýmto spôsobom fungoval dlhé týždne. Nemal žiaden priestor na oddych a prepracovanie u neho spôsobilo vážne depresie. Na základe toho momentálne pred súdom žiada kláštor o odškodné, ktoré by malo aspoň čiastočne vykompenzovať jeho ujmu.

 

Či so svojou žalobou pred súdom uspeje, je otázne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona