MMF znižuje odhad rastu USA, zlepšenie vidí v Japonsku

NETKY.SK • 25 Marec 2013, 14:33 • 2 min
MMF znižuje odhad rastu USA, zlepšenie vidí v Japonsku

MILÁNO - Medzinárodný menový fond (MMF) plánuje zníženie prognózy rastu USA na tento rok. Na základe návrhu nadchádzajúcej správy MMF o výhľade svetovej ekonomiky o tom informovala talianska tlačová agentúra ANSA.

slovakia

left justify in out

Americká ekonomika, ktorá je najväčšou na svete, tento rok podľa informácií agentúry narastie o 1,7 % namiesto v januári predpokladaných 2,0 %. Rast spomalia vyššie dane pre bohatých Američanov a škrt výdavkov štátu o 85 mld. USD. V roku 2014 by však mala americká ekonomika aj podľa najnovších odhadov, ktoré MMF prednesie v apríli, narásť o 3 %.

Výhľad rastu Japonska v návrhu správy MMF zlepšil z 1,2 % na 1,5 %, predpoklady vývoja v jednotlivých krajinách eurozóny a v samotnej eurozóne ako celku ponechal nezmenené. 

MMF o 0,1 percentuálneho bodu na 3,4 % znížil aj výhľad globálneho hospodárskeho rastu. Svetová ekonomika čelí "novým rizikám a staré hrozby pretrvávajú. Kľúčové krátkodobé riziká sú spojené s vývojom v eurozóne, vrátane neistoty, ktorá vznikla po nejasnom výsledku volieb v Taliansku, ako aj s rozpočtovou politikou USA," píše podľa agentúry MMF. Predstavitelia fondu zistenia agentúry nekomentovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona