MMF začína hľadať šéfa, Lagardeová chce pokračovať

NETKY.SK • 21 Január 2016, 10:45 • 2 min
MMF začína hľadať šéfa, Lagardeová chce pokračovať

WASHINGTON - Medzinárodný menový fond (MMF) vo štvrtok začne prijímať nominácie na pozíciu svojho šéfa. Aktuálna šéfka Christine Lagardeová je ochotná v tejto funkcii pokračovať. Jej aktuálne päťročné funkčné obdobie sa končí 5. júla.

slovakia

left justify in out

Člen Výkonnej rady MMF Aleksei Mozhin očakáva, že výberový proces sa ukončí do začiatku marca. Lagardeová sa do funkcie dostala v roku 2011, keď dostala prednosť pred šéfom mexickej centrálnej banky Augustinom Carstensom. Jej predchodcom bol Dominique Strauss-Kahn, ktorý bol nútený odstúpiť vzhľadom na sexuálny škandál. Christine Lagardeová v októbri vyhlásila, že je pripravená byť vo funkcii ďalšie obdobie, poznamenala však, že rozhodnutie je na členoch MMF. Zatiaľ sa neobjavil žiaden vyzývateľ. Komplikáciou pre Lagardeovú môže byť to, že v decembri francúzsky súd rozhodol, že musí čeliť súdu, ktorý sa týka vyplatenia sumy vo výške približne 400 mil. eur podnikateľovi Bernardovi Tapiemu v období, keď bola francúzskou ministerkou financií.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona