MMF vyzýva Japonsko, aby neodkladalo opäť zvýšenie DPH

NETKY.SK • 12 Október 2015, 14:52 • 2 min
MMF vyzýva Japonsko, aby neodkladalo opäť zvýšenie DPH

LIMA - Medzinárodný menový fond (MMF) požaduje od japonskej vlády, aby už neodkladala zvýšenie dane z pridanej hodnoty (DPH).

slovakia

left justify in out

Ak Tokio nesplní svoje stredno- a dlhodobé fiškálne ciele, vzrastú pochybnosti o jeho dôveryhodnosti, povedal v nedeľu (11. 10.) manažér MMF Mitsuhiro Furusawa pre agentúru Reuters na okraj zasadnutia MMF a Svetovej banky v peruánskom hlavnom meste Lima. Dodal, že nie je príliš presvedčivé odkladať zvýšenie daní len preto, že je to nepopulárne.

 

Japonská ekonomika upadala vlani po prvom zvýšení DPH do recesie. Premiér Šinzo Abe potom posunul plánované druhé zvýšenie o jeden a pol roka na apríl 2017. Prisľúbil, že DPH zvýši v súlade s aktuálnym plánom. Niektorí poslanci však tvrdia, že ekonomika sa ešte dostatočne nezotavila a tento krok je predčasný. DPH má v roku 2017 vzrásť na 10 %.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies