MMF sa s Ukrajinou dohodol na reformách

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 09:03 • 2 min
MMF sa s Ukrajinou dohodol na reformách

KYJEV - Medzinárodný menový fond (MMF) sa s Ukrajinou dohodol na reformách, ktoré musí krajina uskutočniť, aby získala odkladanú ďalšiu tranžu z programu pomoci v hodnote 17,5 mld. USD.

slovakia

left justify in out

MMF o tom informoval v stredu. Misia MMF navštívila minulý týždeň Kyjev s cieľom zhodnotiť pokrok, ktorý krajina urobila v oblasti boja proti korupcii a v oblasti zotavovania ekonomiky. Podľa šéfa misie Rona van Rooda nastal v otázke obnovenia stability významný pokrok. Upozornil však, že vláda musí zvýšiť podporu transparentnosti a právneho poriadku. "Nezlomné zavádzanie štrukturálnych a inštitucionálnych reforiem je teraz kritické,“ povedal Ron van Rood.


Tretia tranža pomoci pre Ukrajinu od MMF v hodnote 1,7 mld. USD sa zdržuje od októbra. Dôvodom je politické napätie. Ak vláda uskutoční konkrétne kroky v kľúčových oblastiach, Výkonná rada MMF posúdi uvoľnenie pomoci na stretnutí, ktoré by podľa predpokladov malo byť v júli. Reformné kroky Ukrajiny by sa mali týkať aj neefektívnych štátnych firiem.

(1 EUR = 1,1279 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona