MMF presadzuje zastavenie splácania gréckeho dlhu do roku 2040

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 17:58 • 2 min
MMF presadzuje zastavenie splácania gréckeho dlhu do roku 2040

WASHINGTON - Rokovania o zmiernení podmienok pre splácanie dlhov Grécka by sa mali sústrediť na dlhé obdobie odloženia splátok a na predĺženie obdobia splatnosti úverov a tiež na "veľmi nízke úroky".

slovakia

left justify in out

Povedal to vo štvrtok hovorca Medzinárodného menového fondu (MMF) Gerry Rice. Hovorca fondu na pravidelnej tlačovej konferencii vo Washingtone však odmietol potvrdiť správy o tom, že MMF presadzuje zastavenie splácania gréckeho dlhu do roku 2040. Hovorca uviedol, že rokovania o dlhoch s Aténami a európskymi veriteľmi sú podstatnou súčasťou reštrukturalizácie núdzovej pomoci Grécku spolu s fiškálnymi reformami v krajine.


Grécka ústredná vláda za január až apríl tohto roka evidovala prebytok primárneho rozpočtu v sume 2,37 mld. eur, čím prekonala svoj plán, ktorý rátal s prebytkom 1,81 mld. eur. Výšku prebytku podporilo zníženie výdavkov. Informovalo o tom vo štvrtok grécke ministerstvo financií. Prebytok rozpočtu ústrednej vlády nezahŕňa výsledky rozpočtov organizácií sociálneho zabezpečenia a miestnej správy a líši sa od údajov, ktoré monitorujú Európska únia a MMF. Výsledky rozpočtu vlády však naznačujú, aký je stav financií krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies