MMF pre brexit zhoršil prognózu rastu ekonomiky eurozóny

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 15:45 • 2 min
MMF pre brexit zhoršil prognózu rastu ekonomiky eurozóny

WASHINGTON - Rozhodnutie Veľkej Británie o odchode z Európskej únie zredukuje ekonomický rast 19-člennej eurozóny v tomto aj budúcom roku.

slovakia

left justify in out

Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF). Hospodárstvo eurozóny v tomto roku podľa najnovšej predikcie fondu posilní o 1,6 % a v budúcom roku sa zväčší o 1,4 %. Pred britským referendom MMF prognózoval, že ekonomika eurozóny v tomto aj v budúcom roku posilní zhodne o 1,7 %.


V minulom roku sa hospodárstvo eurozóny zväčšilo o 1,7 %. Išlo o najrýchlejšie tempo jej rastu od roku 2010. Zhoršenie prognózy pre tento a budúci rok odzrkadľuje neistotu a volatilitu na finančných trhoch a pokles exportu do Veľkej Británie.

 

Prekvapujúce rozhodnutie v referende z 23. júna znamená, že Veľká Británia musí opätovne dohodnúť svoje vzťahy s Európskou úniou v oblasti obchodu a imigrácie. Mnohé firmy pravdepodobne odložia investície v Británii aj v kontinentálnej Európe na obdobie, kedy budú jasné nové pravidlá.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies