MMF požaduje reštrukturalizáciu gréckeho dlhu

NETKY.SK • 18 Apríl 2017, 10:32 • 2 min
MMF požaduje reštrukturalizáciu gréckeho dlhu

WASHINGTON - Medzinárodný menový fond (MMF) opäť uviedol, že podmienkou toho, aby sa naďalej podieľal na pomoci Grécku, je zníženie dlhovej záťaže krajiny.

slovakia

left justify in out

"Ak nebude grécka dlhová záťaž udržateľná v zmysle pravidiel MMF ani na základe racionálnych parametrov, nebudeme sa na programe podieľať," uviedla šéfka fondu Christine Lagardeová v rozhovore pre skupinu popredných európskych denníkov. Rozhovor viedli novinári z Le Soir, El Pais a Le Figaro.

 

"Podľa nás neexistuje pochybnosť, že je potrebný istý stupeň reštrukturalizácie dlhu," dodala Lagardeová. MMF však ide aj o to, aby sa v Grécku realizovali reformy. V tejto oblasti sa už ukazujú aj pokroky. V prípade splnenia oboch podmienok sa MMF bude podieľať na pomoci Grécku.

 

Lagardeová však nepovažuje za potrebné, aby k MMF prispel k aktuálnemu záchrannému balíku nejakou veľkou sumou. "Objem našej potenciálnej pomoci nebude veľký v pomere k tomu, koľko by sme mohli prispieť." Európsky stabilizačný mechanizmus (ESM) má dostatok financií. Ide skôr o disciplínu, integritu a skúsenosti MMF, ktoré Európania veľmi oceňujú.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona