MMF požaduje od Nemecka ďalšie štrukturálne reformy a zvýšenie investícií

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 14:27 • 2 min
MMF požaduje od Nemecka ďalšie štrukturálne reformy a zvýšenie investícií

BERLÍN - Medzinárodný menový fond (MMF) požaduje od Nemecka ďalšie reformy a zvýšenie investícií. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.

slovakia

left justify in out

"Ďalší pokrok v oblasti štrukturálnych reforiem by oživili rastový potenciál," napísali experti MMF vo svojich odporúčaniach, ktoré dnes predložili v Berlíne. Potrebné je rozšírenie možností zamestnania pre utečencov rovnako ako ženy a starších občanov. Fond tiež podporuje zvýšenie veku odchodu do dôchodku.

 

Ten je podľa neho potrebné naviazať na rastúcu očakávanú priemernú dĺžku života. "Z dynamickejšieho Nemecka by profitovalo naďalej krehké oživovanie ekonomiky eurozóny," uvádza sa v správe MMF. Fond tiež požaduje zvýšenie štátnych výdavkov. Jedným z dôvodov je aj utečenecká kríza. Ak však bude Berlín podobne ako v uplynulých rokoch dosahovať rozpočtové prebytky, mal by sa tento fiškálny priestor využiť pre dodatočné investície.

 

MMF opätovne požaduje dodatočné verejné aj súkromné investície do infraštruktúry. "Je potrebné zvýšené úsilie na uspokojenie nárokov, ktoré kladie verejná infraštruktúra," uviedol fond. "Keďže verejné investície boli dlhé roky nízke, predovšetkým na komunálnej úrovni, trpeli tým kapacity plánovania a realizácie nových projektov." Nízke investície sú tiež jedným z dôvodov nadmerných exportných prebytkov Nemecka. "Prebytok platobnej bilancie by mal tento rok zostať v blízkosti rekordnej úrovne."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies