MMF potvrdil Christine Lagardeovú na poste šéfky aj na ďalšie obdobie

NETKY.SK • 19 Február 2016, 18:53 • 2 min
MMF potvrdil Christine Lagardeovú na poste šéfky aj na ďalšie obdobie

WASHINGTON - Vedenie Medzinárodného menového fondu (MMF) potvrdilo na poste výkonnej riaditeľky inštitúcie na druhé funkčné obdobie Christine Lagardeovú.

slovakia

left justify in out

Na čele fondu by tak mala stáť až do leta 2021. Nové funkčné obdobie sa jej začne 5. júla. Informovala o tom agentúra AP.

 

Lagardeová (60) je prvou ženou na najvyššom poste tejto medzinárodnej finančnej inštitúcie. Vedenie fondu malo vymenovať nového šéfa začiatkom marca, no Lagardeová bola jedinou kandidátkou, takže MMF nevidel dôvod na to, aby záležitosť zbytočne predlžoval.

 

Do vedenia fondu nastúpila Lagardeová v roku 2011, pričom vo funkcii vymenila svojho krajana Dominiqa Straussa-Kahna, ktorý musel odstúpiť pre obvinenie z pokusu o znásilnenie. Inštitúciu viedla v kritickom období, keď eurozóna zápasila s dlhovou krízou a v období stagnácie svetovej ekonomiky. Práve za jej spôsob riadenia MMF v turbulentnom čase ju ocenili viacerí vplyvní členovia fondu.

 

Pred nástupom do vedenia MMF bola Lagardeová od roku 2007 francúzskou ministerkou financií. Predtým pôsobila krátko aj ako ministerka poľnohospodárstva, a tiež ako ministerka obchodu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies