MMF plánuje obnoviť financovanie Kosova

NETKY.SK • 6 Marec 2012, 08:05 • 2 min
MMF plánuje obnoviť financovanie Kosova

MMF plánuje obnoviť financovanie Kosova - Svet Medzinárodný menový fond (MMF) oznámil, že zhruba po roku plánuje obnoviť finančný program pre Kosovo. Pomoc krajine pozastavil potom, ako sa dostal s Prištinou do sporov za zvyšovanie platov vo verejnom sekt

slovakia

left justify in out

img

Medzinárodný menový fond (MMF) oznámil, že zhruba po roku plánuje obnoviť finančný program pre Kosovo. Pomoc krajine pozastavil potom, ako sa dostal s Prištinou do sporov za zvyšovanie platov vo verejnom sektore. Odvtedy sa však podľa šéfa misie MMF v Kosove Johannesa Wieganda realizácia reforiem zlepšila.

Oznámenie fondu o obnovení poskytovania finančnej pomoci Kosovu dáva Prištine šance, že MMF v apríli schváli 20-mesačný pohotovostný úver za 107 miliónov eur na podporu kosovského rozpočtu.

MMF predpokladá, že hospodársky rast Kosova, ktoré vyhlásilo nezávislosť od Srbska vo februári 2008, dosiahne tento rok 3,8 %. V roku 2011 zaznamenala kosovská ekonomika podľa predbežných odhadov 5-% rast.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies