MMF neopustí trojku veriteľov Grécka

NETKY.SK • 15 Apríl 2016, 08:29 • 2 min
MMF neopustí trojku veriteľov Grécka

WASHINGTON - Medzinárodný menový fond (MMF) neopustí trojku veriteľov Grécka. Účasť MMF sa však môže odlišovať v závislosti od toho, ako sa záchranný program krajiny prebuduje. Vo štvrtok to uviedla šéfka MMF Christine Lagardeová.

slovakia

left justify in out

"My neodstúpime,“ povedala. "Forma našej účasti sa môže líšiť podľa toho, k čomu sa Grécko zaviaže a taktiež od toho, aká bude úloha európskych partnerov. My však neodstúpime,“ povedala Lagardeová.

 

Šéfka MMF zároveň uviedla, že Grécko potrebuje úľavu od dlhu, nemusí však nutne ísť o odpis dlhu. MMF je podľa jej slov pripravený akceptovať predĺženie splatnosti, prestávku v splácaní, prípadne zníženie úrokov.

 

Účasť MMF na revízii gréckeho záchranného programu je podľa Európskej komisie rozhodujúca a rozdiely, ktoré vznikajú v porovnaní s eurozónou o gréckom rozpočte nie sú prekážkou pre odblokovanie ďalšej pomoci. "V podstate zdieľame pohľad na ciele programu a na opatrenia, ktoré sú potrebné na dosiahnutie cieľov,“ povedal začiatkom týždňa v Európskom parlamente Valdis Dombrovskis, európsky komisár pre euro.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies