MMF do jesene nerozhodne o svojej účasti na treťom úvere pre Grécko

NETKY.SK • 6 August 2015, 12:11 • 2 min
MMF do jesene nerozhodne o svojej účasti na treťom úvere pre Grécko

ŠTOKHOLM - Medzinárodný menový fond (MMF) do jesene nerozhodne o svojej účasti na treťom záchrannom balíku pre Grécko, napriek tomu, že vo Výkonnej rade má táto účasť veľkú podporu.

slovakia

left justify in out

Uviedol to Thomas Ostros, švédsky člen rady, v rozhovore pre dnešné vydanie švédskeho denníka Dagens Nyheter. Informovala o tom agentúra Reuters. MMF sa zapojil do oboch predchádzajúcich záchranných programov pre Grécko, ale objavili sa pochybnosti o jeho účasti na treťom balíku pomoci.

 

Európska komisia v tejto súvislosti minulý týždeň vyhlásila, že MMF sa v plnej miere zapája do rokovaní medzi Gréckom a veriteľmi o novom úvere. Ale renomované noviny Financial Times zase s odvolaním sa na zdroj z MMF napísali, že fond sa možno do rokovaní oficiálne nezapojí, kým Gréci neschvália rozsiahle reformy.

 

Podľa Ostrosa, ktorý je jedným z 24 riaditeľov Výkonnej rady, má účasť na záchrannom programe v rade "silnú" podporu, ale zapojenie fondu do pomoci Grécku si "vyžiada istý čas". A existuje riziko, že MMF počká, kým Grécko neprijme všetky bolestivé reformy. Zadlžená krajina má napríklad nefunkčný verejný sektor, korupcia tam predstavuje veľký problém a dôchodkový systém je drahší ako v iných štátoch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona