MMA superhviezda Conor McGregor je írske tornádo, ktoré si obľúbil aj Vladimír Putin

NETKY.SK • 27 September 2018, 14:25 • 2 min
MMA superhviezda Conor McGregor je írske tornádo, ktoré si obľúbil aj  Vladimír Putin

DUBLIN-Conor Anthony McGregor je írsky bojovník zmiešaných bojových umení (MMA), bývalý šampión UFC ľahkej a perovej váhe a tiež šampión pérovej a ľahkej váhy v Cage Warriors (CWFC).

slovakia

left justify in out

McGregor začal s profesionálnym MMA v roku 2008.Predtým pracoval ako inštalatér. V roku 2009 sa zúčastnil turnaja UFC 93. McGregor začal trénovať pod vedením Johna Kavanagha. Conor  sa vždy venoval bojovým športom  ako box, taekwondo, karate, capoeirua a kickbox  Po zápase s Dustinem Poirierem obdržal od Kavanagha  hnedý pás.

 

Svoj debut v profesionálnom MMA mal Conor McGregor 9. marca 2009 na Cage of Truth 2, kedy porazil v druhom kole Garyho Morrisa na TKO.

V roku 2011 McGregor zahájil neprerušenú radu 13 výhier. Počas tohoto obdobia vyhral jeden z najrýchlejších zaznamenaných knokautov v MMA, boj skončil za 4 sekundy na Immortal Fighting Championship v irskom Letterkenny. Conor McGregor mal aj zápas so slovenským  MMA zápasníkom Ivanom Buchingerom. V roku 2012 McGregor vyhral titul majstra pérovej a ľahkej  váhy v CWFC a stal sa tak prvým Írom, ktorý držal tituly v dvoch divíziách zároveň. Tento fakt viedol k  pozornosti na fórach MMA.

 

Vo februári  2013 UFC oznámila, že s McGregorem podpísali zmluvu. Vďaka tomu sa  Conor McGregor stal po kolegovi z SBG Tomovi  Eganovi  druhým bojovníkom z Írska, ktorý zápasí v UFC.

6. apríla  2013 McGregor debutoval v UFC proti Marcusovi Brimageovi na predbežnom zápase UFC on Fuel TV: Mousasi vs. Latifi. Zápas vyhral na TKO na začiatku druhej minúty prvého kola a získal cenu Najlepší knokaut večera.Na UFC Fight Night 26 17. septembra 2013 mal mať  McGregor  zápas s Andym Oglom. Ogl zo zápasu odstúpil  kvôli zraneniam a bol nahradený Maxom Hollowayom. McGregor zápas vyhral na body, ale behom  zápasu si poranil predné krížové väzy na kolene a potreboval chirurgický zákrok, ktorý ho odrovnal na ďalších 10 mesiacov. 19. júla 2014 na UFC Fight Night 46 sa McGregor  stretol v súboji s  Diegom Brandão. McGregor  vyhral v prvom kole na TKO. Víťazstvo mu prinieslo  ocenenie  Performance of the Night (Výkon večera). Na zápase UFC 178 dňa septembra 2014 čelil McGregor Američanovi Dustinu Poirierovi. McGregor zvítazil v prvom kole na TKO a stal sa tak prvým mužom, ktorý porazil Dustina Poirera na KO/TKO.

 

18 .januára 2015 sa odohral zápas medzi McGregorom a Dennisom Siverom. McGregor zvíťazil v druhom kole na TKO a získal svoje tretie  ocenenie  Performance of the Night. Po zápase McGregor vyskočil z klietky a vyzval šampióna UFC v pérovéj váhe Josého Alda. Zápas sa mal uskutočniť na akcií UFC 189, pred zápasom sa  Aldo zranil a zo zápasu odstúpil a na jeho miesto nastúpil americký zápasník Chad Mendes. McGregor zápas vyhral  v druhom kole na technické K.O. a vyslúžil  si tak dočasný titul UFC šampióna, čo viedlo k jeho zápasu o skutočný titul proti Jose Aldovi 12. decembra 2015 na akcií UFC 194. Tam 10 rokov  neporazeného  šampióna knokautoval za 13 sekúnd a spravil tak najrýchlejší titulový zápas v histórii UFC.

 

Potom  vyzval o titul aj  šampióna ľahkej váhy Rafaela Dos Anjos, ktorý však taktiež odstúpil zo zápasu kvôli zranenej nohe. Na jeho miesto nastúpil Nate Diaz. Kvôli Diazovej  neschopnosti schudnúť na potrebnú váhu sa zápas odohral vo waltrovej  váhe, to znamenalo o dve váhové kategórie viac, než bol McGregorov posledný zápas. McGregor zápas jednostranne vyhrával,   pokiaľ sa neunavil a zápas prehral v  druhom kole na rear-naked-choke ( škrtenie).Potom chcel McGregor zápas s Nate Diazom v tej istej váhovej kategórii. McGregor v ďalšom  zápase dominoval a vyhral na body. Zápas získal ocenenie Najlepší zápas v UFC histórii.

Po tomto významnom víťazstve McGregor nastúpil proti novému šampiónovi ľahkej váhy Eddiemu Alvarezovi na akcií UFC 205. Nového šampióna viackrát položil úderom na zem a zápas vyhral na TKO v druhom kole, čím sa stal  prvým bojovníkom, ktorý mal v UFC tituly  v dvoch divíziách naraz a jediní bojovník UFC v  histórii, ktorý vyhral zápasy v troch váhových divíziách behom jedného roku.

 

 26.augusta  2017 sa v Las Vegas   McGregor  stretol v boxerskom súboji s  Floydom Mayweatherom. V zápase začal aktívne, ale postupne sa unavil a Mayweather prevzal iniciatívu. Nakoniec McGregor prehral v desiatom kole technickým K.O. 

img

Na snímke : Conor McGregor v boxerskom súboji s  Floydom Mayweatherom

 

 

 

Apríl 2018 - McGregor prišiel  kvôli  nečinnosti o pás šampióna UFC v ľahkej  váhe, ktorý získal v novembri 2016 po vyhranom zápase s Eddiem Alvarezom. Ešte v apríly 2018 McGregora v New Yorku zstklapolícia pretože v hneve kvoli odobratemu opasku napadol autobus Nurmagomedova a ohrozil zdravie ľudí sediacich vo vnútri.

 

 „To je najnechutnejšia vec, ktorá sa stala v histórii UFC,“ komentoval vtedy udalosť prezident UFC Dana White. 

 

 

Začiatkom  júla 2018 sa  McGregor  stretol s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.McGregor povedal že Putin je  „jedným z najväčších  vodcov dnešnej doby“ a bolo mu cťou sa s ním osobne stretnúť.

 

img

Na snímke : McGregor  s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

 

V súčastnosti McGregor  podpísal zmluvu na 6 zápasov pre UFC a zároveň v rámci organizácie bude sponzor značka No. Twelve,čo je McGregorova  whiskey.

6.10.2018 čaká Conora McGregora návrat do UFC v zápase.Je viac ako isté, že tento súboj sa zapíše do histórie. Zápas McGregor a Chabib Nurmagomedov UFC229  bude rozhodne najťažší zápas  kariéry tohto írskeho tornáda. Nurmagomodov  sa predvedie v úlohe neporazeného obhajca titulu. McGregor ako bojovník túžiaci získať svoj opasok spať

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies