Mlynár ochorel a na šprint nenastúpil: Som z toho nešťastný

NETKY.SK • 23 Február 2017, 13:29 • 2 min
Mlynár ochorel a na šprint nenastúpil: Som z toho nešťastný

Lahti - Slovenský reprezentant v behu na lyžiach Peter Mlynár ochorel v dejisku MS v Lahti a vo štvrtok nenastúpil na šprint voľnou technikou. Líder slovenského tímu má pravdepodobne zápal priedušiek a ohrozené je tak aj jeho ďalšie účinkovanie na šampionáte.

slovakia

left justify in out

"Je to veľmi nepríjemné a som z toho naozaj nešťastný. Vyzerá to tak, že rok prípravy bol zbytočný, pretože som tomu veľa obetoval a všetko sme smerovali práve k tomuto šampionátu," povedal  Mlynár. Príznaky choroby začal pociťovať v utorok po tréningu v Lahti a v stredu ráno sa jeho stav ešte zhoršil. "Zvýšenú teplotu síce nemám, ale dýcha sa mi ťažko a nemôžem trénovať ani súťažiť."

 

Zdravotný stav konzultoval priamo v dejisku MS s lekármi českej výpravy. "V piatok sa rozhodne, či odcestujem predčasne domov. Ak sa to nezlepší, budem musieť začať brať antibiotiká a šampionát sa pre mňa definitívne skončil. Dúfam, že to bude iba krátkodobá záležitosť. V takom prípade by som ešte chcel štartovať na pätnástke klasicky, hoci pri mojom stave to už asi nebude úplne optimálny výkon. Pokúsim sa ešte zabojovať. Ide ma roztrhnúť, ale nedá sa nič robiť. Musím sa s tým zmieriť," dodal Mlynár.

 

V kvalifikácii šprintu voľnou technikou sa tak vo štvrtok predstavili iba traja slovenskí muži - Andrej Segeč, Miroslav Šulek a Rudolf Michalovský. Práve Mlynár mal byť ťahúňom kvarteta, po jeho ochorení je otázny aj štart Slovákov v nedeľňajšom tímšprinte klasicky. Tam mal štartovať spolu so Segečom, teraz je v hre nasadenie dvojice Segeč, Šulek. Mlynár pri priaznivom scenári a zlepšení jeho stavu absolvuje už iba 15 km klasicky v stredu 1. marca.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies