MLB: Najlepšie platený hráč dostal 211-zápasový dištanc

NETKY.SK • 6 August 2013, 15:12 • 2 min
MLB: Najlepšie platený hráč dostal 211-zápasový dištanc

CHICAGO - Hviezda bejzbalovej MLB Alex Rodríguez dostal za doping rekordný 211-zápasový dištanc. Najlepšie platený hráč súťaže pyká za spojenie s laboratóriami Biogenesis z Floridy, ktoré dodávali športovcom zakázané látky. Pálkarovi New York Yankees hrozil až doživotný dištanc, podľa verdiktu bude pauzovať vo všetkých súťažiach do konca budúcej sezóny. Rodríguez sa okamžite odvolal proti najdlhšiemu zákazu činnosti v histórii MLB. Ak by zostal v platnosti, príde o plat vo výške 36 miliónov dolárov.

slovakia

left justify in out

Rodríguez nepoprel na pondelkovej tlačovej besede užívanie zakázaných látok, hovoriť však o tom bude až v budúcnosti, keď bude mať čistejšiu myseľ. "Viem, že som urobil chybu. Som ľudská bytosť, mám za sebou viaceré operácie, teraz ma čaká boj o môj život. Nikto iný to za mňa neurobí. Posledné mesiace boli pre mňa nočnou morou," povedal 38-ročný Rodríguez.

Okrem rodáka z New Yorku potrestali aj ďalších dvanástich bejzbalistov, ktorí budú pauzovať v päťdesiatich zápasoch. Nechýbajú medzi nimi ani účastníci Zápasov hviezd Nelson Cruz, Everth Cabrera či Jhonny Peralta. Dvanástka sa proti svojim suspendáciám neodvolala. Rodríguez dostal najprísnejší trest, pretože získaval pre spoluprácu s laboratóriami aj ďalších hráčov, snažil sa mariť vyšetrovanie a nebol k vedeniu MLB úprimný. Užívanie zakázaných látok priznal už pred štyrmi rokmi, ale vtedy povedal, že dopoval len v rokoch 2001 až 2003 počas pôsobenia v Texase. Za Yankees hrá od roku 2004, pred ročníkom 2007 podpísal desaťročný kontrakt na 275 miliónov dolárov.

"Napriek výzvam, ktoré nás v tejto sezóne na ihrisku ešte čakajú, sme sa snažili vyriešiť aj túto záležitosť. Nešlo iba o správnu vec, bolo to jediné riešenie, ktoré sme mohli urobiť. Za doping ukladáme pri prvom previnení stop na 50, pri druhom na 100 zápasov. V tomto prípade sme však posudzovali aj ďalšie záležitosti," uviedol komisár MLB Bud Selig. V prípade sa výrazne angažovala aj hráčska únia, ktorá sa snaží presadzovať antidopingovú politiku. Spolupráca vedenia súťaže s hráčskymi odbormi je v MLB veľkým pokrokom. Väčšinou majú obe strany na problémy opačný názor. "Ľudia sa ma pýtajú, či je to dobrý alebo zlý deň pre bejzbal. Myslím si, že oboje. Je to pre nás ďalší úder, ale snažíme sa očistiť našu hru," vyhlásil manažér Yankees Joe Girardi.

Len pár hodín po vynesení trestu Rodríguez nastúpil na svoj prvý tohtoročný zápas v MLB. Prvú časť sezóny nestihol pre zranenie bedra. Keďže dištanc ešte nenadobudol platnosť, mohol hrať. Fanúšikovia Chicaga White Sox ho vypískali a neustále skandovali: "Steroidy!" V zápase sa mu podaril zo štyroch možností len jeden odpal, Yankees prehrali vysoko 1:8. Rodríguez má teraz do štvrtka čas na odvolanie, hneď po oznámení trestu zareagoval, že sa odvolá. Arbitráž by mohla rozhodnúť v novembri alebo v decembri, Rodríguez preto možno dohrá kompletnú sezónu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies