Mladým Slovákom hrozí zostup z elitnej skupiny, dôležitý zápas nezvládli

NETKY.SK • 25 Apríl 2019, 15:39 • 2 min
Mladým Slovákom hrozí zostup z elitnej skupiny, dôležitý zápas nezvládli

UMEA - Slovenskí hokejisti do 18 rokov prehrali v prvom zápase o záchranu na MS vo Švédsku so Švajčiarskom 1:4. Jediný gól Slovenska stretlil v 3. minúte Dominik Sojka. Zápas o udržanie v najvyššej kategórii sa hrá na dva víťazné zápasy. Druhý duel je na programe v sobotu 27. apríla od 19.30, prípadný tretí zápas v nedeľu.

slovakia

left justify in out

Tím SR "18" vo štvrtok začal dobre a od 3. minúty viedol presilovkovým gólom Dominika Sojku. Súper však ešte v prvej tretine otočil skóre zásahmi Schläpfera a Stoffela. Rozhodcovia za stavu 1:1 neuznali po jednom góle Slovákom aj Švajčiarom. Hneď po prvej prestávke pridal tretí zásah Švajčiarov v početnej výhode Jobin a definitívnu podobu výsledku dal gólom do prázdnej bránky pri power play Slovákov Canova.


Slovensko na úrovni do 18 rokov hralo mimo elitu naposledy v sezóne 2011/2012. 


Majstrovstvá sveta hokejistov do 18 rokov - Umea - štvrtok:

O záchranu - prvý zápas (hrá sa na dve víťazstvá):


Švajčiarsko "18" - Slovensko "18" 4:1 (2:1, 1:0, 1:0) - stav série: 1:0
Góly: 10. Schläpfer (Fuss), 20. Stoffel (Delemont), 22. Jobin (Rubanik), 59. Canova (Pezzullo) - 3. Sojka (Čajkovič, Turan)
Vylúčení: 6:9 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia 0:0, rozhodovali: Labonte (Kan.), Šrubok (Biel.) - Badyl (Biel.), Kilian (Nór.), 169 divákov
Zostava SR "18": Hlavaj (22. Kozel) - Golian, Turan, Kňažko, Lavička, Mudrák, Gajdoš, Hlaváč, Beňo - Čajkovič, Sojka, Turanský - Krajč, Haščák, Chromiak - Valigura, Jellúš, Škvarek - Lašák, Eliaš, Mrázik

 


Hlasy (zdroj: SZĽH):
Viliam Čacho (tréner SR "18"): "Zápas by som rozdelil na dve časti. V tej prvej sme nehrali veľmi dobre, keď sme súpera pustili do gólových príležitostí, ktoré Švajčiari využili. Po treťom góle sme zápas ovládli a vytvorili si veľa šancí, ale nedokázali ich premeniť. Súper hrozil iba z brejkov. Veľmi nás to mrzí, pretože je to hrateľný protivník. Mohli sme to pokojne zvládnuť. Viedli sme a prišli dve nepochopiteľné vylúčenia, ktoré si musíme rozobrať. Dá sa na to vyhovárať, ale duel bol veľmi ovplyvnený kvalitou rozhodcov. V druhom súboji musíme nadviazať na výkon z druhej polovice dnešného súboja. Keď v sobotu vstúpime do stretnutia tak, ako sme dnes absolvovali druhú polovicu, tak verím, že budeme úspešní."

Michal Mrázik (útočník SR "18"): "Máme ešte viac nôž na krku, ako sme mali. V sobotu neberieme nič iné ako víťazstvo. Nakopla nás využitá presilovka, ale prišiel mierny skrat a dostali sme dva góly. Padla na nás mierna "deka" a hralo sa nám ťažko. V druhej polovici súboja sme boli lepší, najmä v tretej tretine sme ukázali, že na to máme. Súpera sme dosť zatlačili, ale nestrelili sme gól ani z vyložených šancí."

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies