Mladých Slovákov v zahraničí láka práca pre prezidenta či Zastúpenie EK v SR

NETKY.SK • 28 November 2017, 17:05 • 2 min
Mladých Slovákov v zahraničí láka práca pre prezidenta či Zastúpenie EK v SR

BRATISLAVA - Mladí Slováci žijúci v zahraničí majú záujem pracovať pre slovenský verejný sektor. Dokonca je to pre nich atraktívnejšie než práca pre súkromné firmy. Ukazujú to štatistiky neziskovej organizácie LEAF.

slovakia

left justify in out

Po návrate domov by ich najviac lákala práca pre Kanceláriu prezidenta SR. Medzi žiadané patria aj práce pre Zastúpenie EK na Slovensku či ministerstvo hospodárstva. Radi by sa angažovali aj v Transparency International. Uviedla to Jana Trnovská z programu Slovak Professionals Abroad, ide o jeden z programov LEAF.

 

V biznis sektore boli najžiadanejšie príležitosti v US Steel Košice, Neulogy Ventures, Crowdberry a Forbes. "Menej populárnymi sú, žiaľ, technické pozície a príležitosti v regiónoch mimo Bratislavy," povedala Trnovská. LEAF sa s iniciatívami na Slovensku doteraz podarilo prepojiť 300 Slovákov v zahraničí. "V súčasnosti približne 50 ľudí, ktorí prešli naším programom, žije a pracuje na Slovensku," vysvetlila Trnovská s tým, že väčšina z nich je spokojná. Neziskovka sa snaží prinášať nadštandardné príležitosti, ktoré vedia konkurovať ponukám v zahraničí.

 

Slovak Professionals Abroad Program už šiesty rok pripravuje spolu s partnerskými organizáciami ponuku stáží a pracovných príležitostí určených pre Slovákov v zahraničí. "Tento rok sa nám podarilo vďaka viac ako 60 partnerom vytvoriť viac ako 90 atraktívnych pracovných príležitostí," dodala Trnovská.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona