Mladých Moldavčanov obvinili z prevádzačstva

NETKY.SK • 29 Júl 2015, 11:48 • 2 min
Mladých Moldavčanov obvinili z prevádzačstva

BRATISLAVA - Dvoch mladých Moldavčanov obvinil vyšetrovateľ hraničnej a cudzineckej polície z prevádzačstva.

slovakia

left justify in out

S ďalšími dvoma rodákmi sa vybrali autom z Moldavy do Nemecka, nemali však potrebné doklady na prekročenie schengenskej hranice. Ako agentúru SITA informoval hovorca Prezídia PZ Michal Slivka, pred hraničným priechodom Ubľa z auta vystúpili a prešli hranice mimo priechod. Oboch však zadržala hliadka.


Dvadsaťdeväťročný Constantin a o sedem rokov mladšia Alexandra prešli autom cez hraničný priechod Ubľa. Aj títo mali smolu, BMW s litovskými značkami totiž zaujalo inú hliadku. Moldavčania pred motorestom čakali na dvojicu, ktorá nelegálne prešla hranice a boli v telefonickom kontakte. Ako uviedol Slivka, policajtov sa snažili presvedčiť, že za prevedenie nikto neplatil, len za pohonné hmoty, lebo sú všetci dobrí kamaráti. Dvojicu obvinenú z prevádzačstva vyhostili na štyri roky a schengenský priestor museli opustiť aj dvaja nelegálni migranti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies