Mladý Žilinčan Bénes mieri do Mönchengladbachu

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 10:56 • 2 min
Mladý Žilinčan Bénes mieri do Mönchengladbachu

ŽILINA - Slovenský futbalista László Bénes v piatok spečatil svoj prestup z MŠK Žilina do Borussie Mönchengladbach. So štvrtým tímom uplynulej bundesligovej sezóny podpísal päťročný kontrakt. Informácie o transfere potvrdili obe zainteresované strany, no prestupovú čiastku nezverejnili.

slovakia

left justify in out

Ešte len 18-ročný stredopoliar patrí medzi veľké talenty slovenského futbalu. Do Žiliny prišiel z maďarského Györu a pod Dubňom strávil približne jeden a pol roka. Dovedna odohral 42 zápasov, v ktorých strelil dva góly. "U 'šošonov' spravil za 17 mesiacov výrazný herný aj taktický progres, preto sa jeho prestup priamo do jednej z najlepších líg sveta zapíše hrubým písmom nielen do klubovej kroniky, ale výrazne zviditeľní aj Fortuna ligu a celkovo slovenský futbal," píše sa na oficiálnom webe MŠK.

 

Borussia Mönchengladbach si v uplynulom ročníku zahrala v skupinovej fáze Ligy majstrov. Vďaka štvrtej priečke v bundeslige bude bojovať o účasť v základnej fáze prestížnej súťaže aj tento rok a Bénes môže byť toho súčasťou. "László je hráč, od ktorého si veľa sľubujeme. Verím, že vo svojom progrese urobí ďalší dôležitý krok práve s nami," uviedol na oficiálnom Twitteri klubu športový riaditeľ Max Eberl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies