Mladý vodič si za nehodu so smrteľnými následkami nepodmienečne posedí vo väzení

NETKY.SK • 20 Október 2015, 14:22 • 2 min
Mladý vodič si za nehodu so smrteľnými následkami nepodmienečne posedí vo väzení

BANSKÁ BYSTRICA – Trest tridsať mesiacov odňatia slobody nepodmienečne a zákaz šoférovať na šesť rokov za dopravnú nehodu so smrteľným následkom potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 20-ročného Igora Horvátha z Rimavskej Soboty.

slovakia

left justify in out

Horváth ako vodič osobného auta Fiat Palio Weekend prešiel cez plnú čiaru a v protismere sa zrazil s protiidúcim autom VW Golf. Pri zrážke zahynula jeho 35-ročná spolujazdkyňa a ďalší štyria ľudia utrpeli rôzne zranenia. Horváth vlani v júli viezol do nemocnice v Martine svoju sesternicu Viktóriu na operáciu štítnej žľazy. Za Zvolenskou Slatinou v tiahlej zákrute precenil svoje schopnosti a pri predbiehaní iného vozidla prešiel cez plnú čiaru do protismeru, kde sa zrazil s autom VW Golf. Následky zrážky boli tragické, pretože na mieste nehody zomrela sestra Horváthovho otca a ťažko sa zranili ďalšie osoby vo Fiate i v Golfe.


Okresný súd vo Zvolene odsúdil Horvátha na 30 mesiacov väzenia. Poukázal na to, že hoci mladík mal vodičské oprávnenie iba dva roky, spáchal šesť dopravných priestupkov. Súd prihliadol na priznanie Horvátha, ktorý oľutoval svoje konanie a na jeho vek, blízky mladistvému.
Proti rozsudku prvostupňového súdu sa Horváth odvolal s tým, že trest je prísny. Chcel by sa starať o rodinu, pretože s družkou má jedno dieťa a ďalšie je na ceste. Požadoval podmienečný trest s dlhšou skúšobnou dobou. Odvolací senát jeho návrh neprijal a prvostupňový verdikt potvrdil. Na verejnom zasadnutí senátu krajského súdu zaznela i informácia o ľahkej mentálnej retardácii obžalovaného, čo podľa znalcov nezbavilo Igora Horvátha viny. Horváth sa na odvolacom konaní ospravedlnil zo zdravotných dôvodov. V opačnom prípade by ho sudca bol vzal do výkonu trestu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona