Mladý vodič nedal prednosť na prechode pre chodcov: Zrazil dôchodkyňu

NETKY.SK • 24 Júl 2013, 11:35 • 2 min
Mladý vodič nedal prednosť na prechode pre chodcov: Zrazil dôchodkyňu

BRATISLAVA/GALANTA - Mladého vodiča, ktorý ešte koncom apríla zrazil v Galante dôchodkyňu, v týchto dňoch obvinili z ublíženia na zdraví.

slovakia

left justify in out

Nehoda sa stala na Ulici Esterházyovcov. Dvadsaťštyriročný vodič Opla Zafira sa dostatočne nevenoval riadeniu a 75-ročnú ženu zrazil na priechode pre chodcov. Ako agentúru SITA informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, chodkyňa skončila s ťažkými zraneniami, alkohol ani jednému z účastníkov nehody nezistili. Galanťanovi v prípade dokázania viny hrozí až ročný pobyt za mrežami.

Polícia znovu upozorňuje vodičov, že sú povinní dbať na zvýšenú opatrnosť voči cyklistom a chodcom, najmä deťom, osobám so zdravotným postihnutím, osobitne voči osobám, ktoré používajú bielu palicu a starým osobám, upozornila Kredatusová. Vodič je tiež povinný dať prednosť chodcovi, ktorý vstúpil na vozovku a prechádza cez priechod pre chodcov, pritom ho nesmie ohroziť; to neplatí pre vodiča električky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona