Mladý tím Slovenska prehral vo Viedni s Talianskom

NETKY.SK • 5 Február 2015, 19:06 • 2 min
Mladý tím Slovenska prehral vo Viedni s Talianskom

VIEDEŇ - Olympijský výber Slovenska prehral vo svojom úvodnom vystúpení na hokejovom turnaji Euro Ice Hockey Challenge vo Viedni s A-tímom Talianska 1:2. Slováci boli v stretnutí aktívnejším tímom, ale nedokázali využiť viaceré svoje šance.

slovakia

left justify in out

O jediný presný zásah mužstva Vladimíra Országha sa postaral v 29. min Erik Černák. Sedemnásťročný obranca HC Košice tvrdo vypálil od modrej čiary, jeho strela sa odrazila od žrde do bránky. Taliani otočili výsledok v tretej tretine. 

 

Na slovenský výber čaká vo Viedni v piatok popoludní duel so Slovinskom a potom v sobotu s domácim Rakúskom. 

Výsledok - Euro Ice Hockey Challenge vo Viedni: 

Olympijský výber Slovenska - Taliansko 1:2 (0:0, 1:0, 0:2) 
Góly: 29. Černák (Rosandič, Preisinger) - 46. Tudin (Kostner), 53. B. Ihnačák (Di Casmirro, Ansoldi) 


Vylúčení: 4:1 na 2 min, navyše: 54. Skalický (SR) na 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Ulrich - Johnston, Kaspar (všetci Rak.) 

Zostavy: 
Slovensko: Melicherčík - Trška, T. Bokroš, Rosandič, Černák, J. Brejčák, Holenda, Pokovič, Macejko - Lapšanský, Kytnár, Rác - Kudrna, Preisinger, Bakoš - Gašparovič, Galamboš, T. Sýkora - Skalický, Hrnka, Zuzin 
Taliansko: Bernard - Borgatello, Helfer, D. Sullivan, Trivellato, A. Hofer, Willeit, R. Hofer, Rampazzo - B. Ihnačák, Caletti, Ansoldi - Gander, Di Casmirro, Frei - Felicetti, Tudin, Kostner - Morini, I. Demetz, Goi 

Slováci mali od začiatku viac z hry a častejšie sa tlačili do zakončenia. V 4. min trafil Tomáš Bokroš konštrukciu bránky, potom nevyužil dobrú možnosť Pavol Skalický. Taliani sa dostali pred Melicherčíka len sporadicky, gólman Košíc nemal až tak veľa práce. Pre slovenských hráčov bol veľkou prekážkou brankár Bernard. 


V 24. min zazvonila konštrukcia za talianskym brankárom opäť, tentoraz po strele Romana Ráca. Útočná aktivita slovenského tímu pokračovala, brankár Bernard čelil viacerým dobrým pokusom. Neujala sa ani tvrdá strela Galamboša. V 29. min otvoril skóre duelu Erik Černák, ktorého strela od modrej sa obtrela o žrď a zamierila do siete. Taliani už boli nebezpečnejší, Melicherčík však tím viackrát podržal. 

 

Tím z Apeninského polostrova vyrovnal v 46. min, keď sa presadil na dvakrát Tudin. Brankár Bernard mal dobre postavené žŕdky, zastavili aj pokus Petra Zuzina krátko po vyrovnávajúcom góle. V 53. min sa v presilovke najlepšie pred bránkou zorientoval Brian Ihnačák a poslal svoj tím prvýkrát do vedenia. V závere sa slovenský tím pokúšal o power-play, ale už nedokázal skórovať. 

 

Hlas (zdroj: web SZĽH): 
Vladimír Országh (tréner Olympijského výberu SR): "Škoda, lebo stretnutie sme mali dobre rozohrané. Po obojstranne opatrnej, viac-menej 'oťúkávacej' úvodnej tretine sme odohrali veľmi kvalitnú druhú dvadsaťminútovku. Mali sme hru pevne v rukách, súpera sme prakticky do ničoho vážneho nepustili, ale, žiaľ, vyťažili sme zo šancí iba minimum - gól z hokejky najmladšieho v tíme Erika Černáka. Nemožno nespomenúť, že pred týmto gólom brankárovi Talianov Bernardovi dva razy pomohla žrď. Nepríjemnú podobu výsledku dostala naša nezvládnutá časť záverečnej tretiny, keď naši hráči poľavili v pohybe a dovolili Talianom dva razy skórovať. Náš dnešný súper ukázal solídnu kvalitu a prezentoval sa mimoriadnou húževnatosťou i srdnatosťou. Záver bol síce opäť v našej réžii, no 'zobudenie' prišlo neskoro. Len mimochodom, pár sekúnd po vyrovnávajúcom góle súpera sme tretíkrát nastrelili žrď... Nastúpili sme s radom debutantov, vrátane mladíkov z bronzového tímu na MS do 20 rokov. Je výborné, že môžu hrať podobne náročné stretnutia. Večer si pozrieme duel Rakúšanov so Slovincami, ktorí budú našimi piatkovými súpermi. Nastúpia bez zraneného Jegliča."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona