Mladý tenista Anderson s predbežnou suspendáciou za ovplyvňovanie výsledkov

NETKY.SK • 9 Február 2017, 15:12 • 2 min
Mladý tenista Anderson s predbežnou suspendáciou za ovplyvňovanie výsledkov

LONDÝN - Austrálsky tenista Oliver Anderson si s okamžitou platnosťou nezahrá až do ukončenia vyšetrovania možného porušenia protikorupčných pravidiel. Predbežnú suspendáciu naňho uvalil Útvar integrity tenisu (TIU), oznámil to tlačovou správou. Zároveň upozornil na potrebu dodržiavať princíp prezumpcie neviny.

slovakia

left justify in out

Polícia v austrálskom štáte Viktória začiatkom januára obvinila zo stávkových podvodov 18-ročného mladíka, ktorý podľa vyšetrovateľov ovplyvňoval výsledky duelov na októbrovom turnaji v meste Traralgon 160 kilometrov juhovýchodne od Melbourne.

 

Mužovu identitu oficiálne nezverejnili a pred súd sa postaví 2. marca. Viacero austrálskych médií aj medzinárodných špecializovaných tenisových webov vtedy uviedlo, že inkriminovanou osobou je práve Oliver Anderson. Na challengeri v Traralgone prehral v osemfinále dvojhry.

Rodák z Brisbane Anderson figuruje na 1083. mieste v seniorskom singlovom renkingu, najvyššie bol na 639. priečke. V juniorskej kategórii triumfoval vlani na melbournských grandslamových Australian Open, v 1. kole prekonal Slováka Lukáša Kleina.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies