Mladý Švajčiar, ktorý našiel pred rokmi 1000 frankov, bude mať veselé Vianoce

NETKY.SK • 11 December 2015, 14:41 • 2 min
Mladý Švajčiar, ktorý našiel pred rokmi 1000 frankov, bude mať veselé Vianoce

ZÜRICH - Pätnásťročný Švajčiar, ktorý pred piatimi rokmi odovzdal na polícii bankovku v hodnote 1000 švajčiarskych frankov (925 eur), ktorú našiel na ulici, môže oslavovať veselé Vianoce, pretože sa o ňu nik neprihlásil.

slovakia

left justify in out

"Bol veľmi šťastný. V 15 rokoch viete, čo urobiť s 1000 frankami," povedal dnes riaditeľ verejnej bezpečnosti na zürišskom predmestí Dietikon Thomas Winkelmann. Tínedžerovi, ktorého totožnosť nezverejnili, odovzdal tú istú bankovku, ktorú našiel na ulici ako desaťročný.

 

Švajčiarsky zákon stanovuje, že majetok stratený na verejnom mieste patrí nálezcovi, ak sa oň do piatich rokov nik neprihlási. Nevzťahuje sa to však na cennosti zabudnuté v električkách alebo vlakoch, ktoré v takom prípade pripadnú ich prevádzkovateľovi, uviedol Winkelmann.

 

Dodal, že "čas od času niekto prinesie peniaze - zvyčajne 50 či 100 frankov, ale 1000-frankovú bankovku veľmi zriedkavo".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies