Mladý Slovák skonštruoval revolučné mikro CT: Postúpil tak na významnú konferenciu do Berlína

NETKY.SK • 3 Október 2017, 13:15 • 2 min
Mladý Slovák skonštruoval revolučné mikro CT: Postúpil tak na významnú konferenciu do Berlína

Mladý vedec z Univerzity P. J. Šafárika v Košiciach získal prestížne ocenenie poroty Falling Walls Lab za svoj objav mikro CT.

slovakia

left justify in out

Falling Walls Lab je významné celosvetové podujatie, ktorého cieľom je rozvíjať prelomové inovácie. Združuje mladých vedcov so záujmom o nový pohľad na známu problematiku.

 

Slovenské kolo tejto súťaže sa konalo na Univerzite Komenského v Bratislave, kde osemnásť mladých vedcov z oblasti matematiky, techniky a medicíny dostalo trojminútový limit na odprezentovanie svojich objavov pred odbornou porotou. Práve tu zožal najväčší úspech Stanislav Hrivňak.

 

Komisii predstavil Braggov zväčšovák, ktorým je možné pozorovať vnútro drobných zvierat alebo buniek.  Okrem toho dokáže samostatne určiť potrebné množstvo RTG lúčov na ožiarenie konkrétnej vzorky.

 

Hrivňak si týmto spôsobom vybojoval postup na celosvetové kolo súťaže Falling Walls Lab do Berlína a tiež možnosť zúčastniť sa významnej konferencie Falling Walls Conference. Tu sa už stretne stovka najnádejnejších výskumníkov z celého sveta, pričom traja najlepší okrem finančnej výhry získajú aj možnosť vystúpiť na hlavnom pódiu spomínanej prestížnej konferencie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona