Mladý Seničan Chvátal na operáciu ramena

NETKY.SK • 4 November 2014, 16:13 • 2 min
Mladý Seničan Chvátal na operáciu ramena

SENICA - Osemnásťročný pravý obranca účastníka najvyššej slovenskej súťaže FK Senica Juraj Chvátal si pre zranenie ramena na niekoľko týždňov nedobrovoľne odpočinie od futbalu.

slovakia

left justify in out

Mládežnícky reprezentant SR s najväčšou pravdepodobnosťou odohral v sobotu svoj posledný duel v jesennej časti sezóny. Pre problémy s pravým ramenom musí podstúpiť operáciu.

 

"Rameno mi stále vyskakuje. Niekedy je to dobré. Počas celého zápasu rameno drží, inokedy to vyskakuje. S lekármi i s vedením klubu sme sa dohodli, že je najvyšší čas dať ho do poriadku," ozrejmil pre klubový web "Záhorákov" Chvátal, ktorý mal rovnaké problémy aj na jar tohto roka. V apríli podstúpil operáciu ľavého ramena. "Je to úplne rovnaký problém. Viem, čo ma čaká. Asi dva týždne po operácii nebudem môcť robiť nič, potom začnem rameno spevňovať a rozhýbavať," hovorí Chvátal. Jeho rekonvalescencia potrvá asi dva mesiace. Jarnú časť Fortuna ligy by mal stihnúť už bez obmedzení. 

 

Presný termín operácie potvrdia v najbližších dňoch. Isté však je, že Chvátal už na jeseň tohto roku nenastúpi a neposilní ani slovenskú reprezentáciu do 19 rokov v prvej fáze kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2015 v Maďarsku (10. - 15. novembra odohrajú Slováci tri zápasy proti Slovincom, Azerbajdžancom a Maďarom). "Futbal mi bude chýbať. Chalanom v reprezentácii i spoluhráčom zo Senice budem držať palce. Zdravie je však prednejšie. Už aby to bolo za mnou," povzdychol si Chvátal, ktorý tento rok pôjde pod nôž už druhýkrát a s rovnakým problémom. Zmenia sa akurát ruky. "Ľavá drží bez problémov. Dúfam, že mi dajú do poriadku aj pravú. Naozaj neviem, čím to je, že mám takéto problémy," dodal senický obranca. 

Sprievodnou kuriozitou je, že chirurgickému zákroku ramena sa nedávno podrobil aj ďalší hráč FK Senica Tomáš Majtán. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies