Mladý ranár pred RFA 11 sľubuje ohňostroje: Diváci sa môžu tešiť na najtechnickejší zápas karty

NETKY.SK • 24 Máj 2023, 18:00 • 2 min
Mladý ranár pred RFA 11 sľubuje ohňostroje: Diváci sa môžu tešiť na najtechnickejší zápas karty

Český thaiboxer Štěpán Guba sa najbližšie predstaví na turnaji RFA 11 v Bratislave, kde pod pravidlami Real Fight vyzve domáceho Marca Nováka. Guba má za sebou v RFA úspešnú premiéru, keď v Trnave dokázal zdolať Josefa Huráka na body.

slovakia

left justify in out

V zápase ukázal, ako výborne sa dokáže adaptovať na súperov štýl, a niečo podobné od neho môžeme očakávať aj 10. júna v bratislavskom Dome Športu. Lístky sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.

 

Nonstop kontakt s ľuďmi

Uživiť sa naplno len čisto zápasením dokáže len hŕstka bojovníkov, ktorí majú za sebou buď lukratívnych sponzorov, alebo z marketingového hľadiska majú obrovský dosah. Tí, ktorí si túto pozíciu ešte len musia vydobyť, sa okrem zápaseniu venujú predovšetkým svojim zverencom ako tréneri, čo je aj prípad Štěpána Gubu.

 

img

 

„Mám veľmi nabitý program, ako zápasník aj ako tréner som v podstate nonstop v kontakte s ľuďmi. Preto, keď mám chvíľu voľného času, balím si batoh, psa a vyrážam dobiť baterky do prírody,“ popísal Guba, ako trávi voľný čas. Bojové umenia sú teda preňho nielen koníčkom, ale aj živobytím, no Štěpán v tom nevidí najmenší problém.

 

„Boj je jedinečná športová disciplína. Pokiaľ sa mu venujete na profi úrovni, či chcete alebo nie, postupne sa jeho filozofia stane súčasťou vášho ja, vašej duše a celého vášho vesmíru. Túžba byť každý deň lepšou verziou seba samého, než tomu bolo včera, ma absolútne napĺňa. Pri iných športoch, ktoré som mal možnosť vyskúšať, som tento pocit nezažil,“ odôvodnil, prečo sú bojové umenia najväčšou podstatou jeho života.

 

Prispôsobiť sa súperovým slabinám je základ úspechu

Svoju premiéru v rámci RFA si Guba odbil na turnaji Ring Tour v Trnave, kde jasne vyhral 30:27 na body nad Josefom Hurákom. Zápas bol plný klinčov, v ktorých reprezentant Muay Thai Olomouc vyslovene dominoval. „Som veľmi prispôsobivý a to je jedna z mojich veľkých výhod a silných stránok. V minulom zápase v RFA som našiel slabiny súpera práve v klinčoch a táto taktika mi vyhovovala,“ vrátil sa k zápasu s Hurákom.

 

 

„Ako to bude tentoraz, uvidíme. Možno pôjdem na telo, možno viac na dištanc. V ringu nikdy nie je nič jednotvárne, žiadny zápas nie je rovnaký a práve táto pestrosť robí náš šport tak krásnym,“ doplnil Štěpán Guba. Ten napriek mladému veku 21 rokov má za sebou množstvo svetových úspechov, medzi ktorými vyčnievajú tituly juniorského majstra Európy EMF a európskeho vicemajstra prestížnej organizácie IFMA.

 

Najtechnickejší zápas karty RFA 11?

Po úspešnom debute v rámci organizácie Real Fight Aréna čaká Štěpána Gubu ďalší zápas. Jeho súperom bude titulmi ovešaný Marco Novák, ktorý bude navyše pred vlastným domácim publikom. „Úprimne, na Marcov štýl, ani jeho kariéru som sa v rámci prípravy nijako nezameriaval. Úroveň fighterov je v RFA vždy vysoká a nebezpečným súperom je úplne každý,“ povedal pred zápasom proti Novákovi.

 

img

 

„Na mene mi nezáleží, sústredím sa hlavne na seba. Na to, aby som bol 100% pripravený ako po fyzickej, tak mentálnej stránke. Pokiaľ tento cieľ splníte, je jedno, kto proti vám na druhej strane ringu stojí,“ doplnil 21-ročný mladík z Olomouca. Verejnosť si od zápasu dvoch skvelých thaiboxerov sľubuje veľa a inak to nevníma ani samotný Štěpán.

 

„Myslím, že sa obaja budeme snažiť vnútiť druhému svoju hru. Podarí sa to tomu silnejšiemu z nás. Diváci sa v každom prípade môžu tešiť na jeden z najtechnickejších zápasov celej karty,“ predpovedá pred RFA 11. Bude mať Guba pravdu a naozaj doručí s Novákom skvelý zápas? Odpoveď spoznáme už 10. júna v Bratislave. Lístky sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona