Mladý pár napadol policajtov: Skončili v rukách mužov zákona

NETKY.SK • 19 Február 2014, 15:25 • 2 min
Mladý pár napadol policajtov: Skončili v rukách mužov zákona

ČADCA - Vyšetrovateľ v Čadci obvinil z útoku na verejného činiteľa a nebezpečného vyhrážania sa 29-ročného Žilinčana a jeho 23-ročnú družku.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, obaja obvinení v utorok 18. februára večer napadli dvoch členov policajnej hliadky, ktorých vyslali na služobný zákrok do obce Klokočov v okrese Čadca. Na políciu niekto oznámil, že z bytu na druhom poschodí sa šíri veľký hluk a krik, pričom by sa v byte malo tiež nachádzať maloleté dieťa. 

 

Keď policajti prišli na miesto, pred domom sa nachádzalo niekoľko ľudí, medzi ktorými bol aj 29-ročný obvinený Michal. Ten na policajtov hneď po ich príchode verbálne zaútočil. Na miesto následne prišiel aj starosta obce, ktorý útočníka vyzval, aby sa upokojil. Ten však začal nadávať aj jemu, pričom sa mu zároveň vyhrážal, že ho zabije. 

 

Vzápätí Michal napadol jedného z policajtov, udrel ho do hrudníka. Polícia ho vyzvala, aby prestal, no on nereagoval a kopol druhého policajta z hliadky do pravej ruky, na nohách mal ťažkú obuv s oceľovou špicou. Na oboch policajtov následne zaútočil. Po tomto už obaja policajti použili proti obvinenému donucovacie prostriedky, pričom pri zákroku ich napadla aj Michalova 23-ročná družka. Jednému z policajtov roztrhla uniformu, poškriabala ho na krku a na tvári a neustále obom vulgárne nadávala. Policajti preto na miesto privolali ďalšie dve hliadky. 

 

Obaja napadnutí policajti utrpeli pri služobnom zákroku zranenia, z ktorých sa budú liečiť približne týždeň. Na ošetrenie však v sprievode polície odviezli aj útočníka, ktorý skončil po ošetrení spolu so svojou družkou v policajnej cele. Vyšetrovateľ podal na obvineného muža podnet na návrh na vzatie do väzby. Žena bude stíhaná na slobode. Obidvom obvineným hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na tri až osem rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies