Mladý Palestínčan s nožom zaútočil na izraelského policajta, zastrelili ho

NETKY.SK • 12 Október 2015, 10:54 • 2 min
Mladý Palestínčan s nožom zaútočil na izraelského policajta, zastrelili ho

JERUZALEM - Izraelská polícia zastrelila dnes ráno Palestínčana, ktorý sa pokúsil bodnúť nožom policajta. K najnovšiemu incidentu došlo pri vstupe do jeruzalemského Starého mesta, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na hovorkyňu izraelskej polície Lubu Samirovú.

slovakia

left justify in out

Palestínčan mal ruku vo svojom vrecku a keď ho policajt strážiaci vstupnú bránu vyzval, aby ukázal, čo tam skrýva, vytiahol nôž a bodol ho ním. Policajt mal oblečenú nepriestrelnú vestu a preto ho nôž nezranil, povedala hovorkyňa. Dodala, že jeho kolegovia útočníka zastrelili.

V uplynulých týždňoch zabili izraelské sily najmenej 25 Palestínčanov. V zdanlivo náhodných útokoch, veľmi často bodných, prišlo o život päť Izraelčanov. Páchateľmi útokov sú zvyčajne mladí Palestínčania, ktorí nepatria k žiadnej militantnej skupine, konštatuje agentúra AP.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu obvinil z násilností alebo podnecovania k nim skupiny, ako je napríklad Islamské hnutie, ktoré organizuje náboženské a vzdelávacie služby pre moslimov v Izraeli.

 

Netanjahu chce uvaliť sankcie na túto skupinu, ktorá vo svojej kampani obviňuje Izrael, že chce prevziať do svojich rúk celý komplex Starého mesta, uctievaný židmi aj moslimami. Izrael však toto tvrdenie popiera. Izraelská polícia uviedla, že v beduínskom meste Rahat na juhu Izraela zatkla miestneho vodcu Islamského hnutia. Podozrieva ho z organizácie piatkového protestu v meste, ktorého účastníci zdemolovali bezpečnostné kamery i ďalší mestský majetok. Demonštrácie sa v piatok uskutočnili vo viacerých prevažne arabských mestách Izraela.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies