Mladý Nemec vyhral súdny spor s univerzitou: Zažaloval ju za povinné prednášky!

NETKY.SK • 24 Január 2018, 15:00 • 2 min
Mladý Nemec vyhral súdny spor s univerzitou: Zažaloval ju za povinné prednášky!

Nemecký študent zariskoval a pustil sa do nerovného boja za svoje práva s univerzitou, ktorú navštevuje. Prekvapivo vyhral.

slovakia

left justify in out

Spomienky na časy vysokoškolského štúdia patria u mnohých ľudí k tým najkrajším. Človek je mladý a ešte nie je natoľko zaťažený problémami, môže si preto užívať, čo život ponúka. Má však isté záväzky voči univerzite, na ktorej sa rozhodol študovať a pokiaľ má v pláne získať titul, musí rešpektovať aj jej pravidlá. Nie však za každú cenu...

 

Stephan Fuhrmann navštevuje univerzitu v Mannheime a hoci rozhodne nepatrí medzi „flákačov“ nepáčil sa mu systém, akým výučba fungovala. Univerzita si totiž stanovila, že pokiaľ sa chce študent dostať ku skúške, musí byt prítomný na každej jednej prednáške. To znamená, že pokiaľ náhodou ochorie, prípadne má iné neodkladné povinnosti, vznikajú mu absencie, ktoré sú pre úspešné ukončenie semestra neakceptovateľné. Takéto pravidlo mu pripadalo neférové, preto sa rozhodol pre odvážny krok. Na univerzitu podal žalobu.

 

Za práva študentov sa nerozhodol bojovať preto, aby tak pripravil pôdu neserióznym jednotlivcom, ktorí majú potrebu ulievať sa. Jednoducho mal pocit, že takéto obmedzovanie je príliš tvrdým zásahom do slobody štúdia a neumožňuje napríklad ani budovanie pracovnej kariéry už počas vysokej školy, čo je v súčasnosti bežným javom. A súd mu dal za pravdu.

 

Mannheimska univerzita tak dostala príkaz prepracovať svoj vnútorný poriadok. Stephan a rovnako aj zástupkyňa študentskej rady Elena Klafsky to považujú za nesmierny úspech. Odvážny mladík je už síce na konci svojho štúdia a zmeny sa ho pravdepodobne nedotknú, no má veľmi dobrý pocit z toho, že sa pričinil o voľnosť štúdia ďalších generácii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies